Detox a hajnak - így lehet sörényed újra gyönyörű!

Europress
Kata

Lapos, fénytelen a hajad és úgy érzed kell neki egy kis méregtelenítés? Hozd rendbe tippjeink segítségével!

Ahogy a bőrnek és a testünknek, úgy a hajunknak sem árt olykor egy kis méregtelenítés. Ezalatt leginkább azt érjük, hogy alaposabban meg kell tisztítani, helyre kell hozni a felszínét és állagát, hogy új fényben tündökölhessen. De hogyan? Olvasd el tippjeinket, majd próbáld is ki őket!

1. Tüntesd el a sérüléseket

Ezért látogasd meg rendszeresen a fodrászod egy kis frissítésért. A töredezett hajvégeket ugyanis nehéz rendbe hozni, és ha végleges a károsodás, el kell tüntetni, mert csak hosszabb lesz a törött rész. Ilyenkor jöhet pár centi vágás, de elég lehet egy kis hajporolás is, ami kifejezetten a szétvélt részeket nyesi le.

2. Távolítsd el a felgyűlt ápolókat

Akármilyen alaposan is öblíted le a hajad hajmosáskor, csak marad a hajápolókból a sörényeden, ami szépen egymásra rakódik. Ezeket pedig időnkét egy-egy alapos tisztítással el kell távolítani, hogy hajad ne laposodjon el. Ezt két lépésben megoldhatod: először a száraz hajtövekre tegyél száraz sampont, amit alaposan fésülj ki, majd mélytisztító samponnal moss hajat. Egy kis szódabikarbónát is adhatsz a samponhoz az erősebb hatás kedvéért.

3. Hidratálás

A szennyeződések, a napsugárzás és a folytonos formázás sérülékennyé teszi a haj fejszínét, amitől kiszáradhatnak a hajszálak. Hogy helyrehozd a felszínüket, hetente legalább egyszer használj hidratáló pakolást, de minimum minden hajmosásnál balzsamot is tegyél a tincsekre.