Így kezeld a szem alatti karikákat természetesen!

Europress
Kata

Eleged van már a sötét karikákból? Mutatunk pár DIY módszert ellenük!

A szemeink alatt megjelenő sötét karikák sok bosszúságot okoznak. Legyen szó genetikai vagy allergiás okokról, esetleg fáradtságról, eltüntetésük sosem könnyű. Tudunk viszont olyan természetes, otthon is bármikor alkalmazható módszerekről, melyek segíthetnek ebben!

1. Hideg uborkaszeletek

A legalapvetőbb módszer, amit talán mindenki ismer: hűtött uborkaszeletet tenni a szemek alá. Ez azért működik, mert az uborka sok antioxidánst tartalmaz, nyugtatja a puffadt bőrt és a bőr keringését is rendbe teszi. Ha van 30 perced, akkor ilyen sokáig is fent hagyhatod a szeleteket.

2. Nyers krumpliszeletek

Ahogy hűtött uborka, úgy a hűs, friss krumpliszelet is nagyon jól működik a sötét karikák kezelésében. Tovább hűvösek tudnak maradni, mint az uborkaszeletek, így talán még hatékonyabban vezetik el a puffadást okozó vizet a szemek alól. Akár borogatást is készíthetsz belőle, ha lereszeled és konyharuhába vagy papírtörlőbe teszed.

3. Tej

A legjobb a friss házi tej, de akár a szójatej is megteszi, a lényeg, hogy vattakorongot mártogass bele, majd tedd a szemed alá 10-15 percre. A tej táplál és nyugtat, szintén segít lelohasztani a duzzanatot.