5 tényleg könnyen betartható tipp, amitől gyorsan lefogysz!

Europress
Kata

Az egészséges életmód az apró lépéseknél kezdődik.

A nagy fogyási kísérleteket általában az töri meg, hogy az ember az elején túl sokat vállal és túl sokat szeretne elérni. Pedig a hosszútávú és valódi eredményeket a kisebb lépések adják. Azok az apróságok, amik egy idő után úgy segítenek, hogy a mindennapjaid részévé válnak.

1. Várj tíz percet

A kutatások azt mutatják, hogy amikor hirtelen éhesnek érzed magad, ez az állapot 10 percig tart, majd elmúlik. Így amikor diétás étrendre térsz át és nehéz megállni az elején, hogy többet egyél, mint kéne, gondolj erre, várj tízpercet azzal a nasival és már nem is lesz rá szükséged.

2. Ne ülj sokáig egy helyben

Ha túl sokáig maradsz ülve, például a munkád miatt, azzal sokat ártasz az egészségednek és nem égnek a kalóriák sem. Vezesd be, hogy óránként legalább egyszer felkelsz a helyedről és sétálsz, nyújtózkodsz egy kicsit, kimész csinálni egy teát.

3. Igyál több folyadékot

A testünk sokszor összekeveri a szomjúságot az éhséggel. Ezt úgy küszöbölheted ki, ha elég folyadékot iszol, legalább 2-3 litert naponta és amikor éhesnek érzed magad, előbb megiszol egy pohár vizet. Ha ezután 15-20 perccel ismét éhes leszel, akkor már tényleg érdemes harapni valamit.