Nézz ki csodálatosan akkor is, ha beteg vagy!

Europress
Kata

Nem könnyű frissnek és üdének lenni, ha épp influenza kínoz, de van remény a csillogásra!

Amikor csúcsára ér egy megfázás vagy influenza, még a lakásból sem akarunk kimenni és nem igazán foglalkozunk azzal, hogyan is nézünk ki. Ám amikor muszáj kilépni az ajtón, valahogy csak új arcot kell varázsolni - összegyűjtöttük azokat a trükköket, melyekkel betegen is tündökölhetsz!

1. Hidratálás

Betegség alatt az elhanyagoltságtól, a gyógyszerektől és a láztól kiszárad a bőr, a szükséges nedvességet pedig pótolni kell. Ehhez egyrészt igyál sok folyadékot, másrészt használj gazdagabb, zsírosabb hidratáló krémet és próbálj ki tápláló arcolajokat. Alapozóból és korrektorból ilyenkor hanyagold a túl sűrű termékeket, használj krémes, könnyű változatokat.

2. Egységes világos tónus

A bőröd ilyenkor helyenként könnyebben kipirosodik, kiszárad foltokban, és nincs meg egy egységes, egészséges színe. A lényeg az, hogy ezt valahogy megteremtsd, amihez fogd a krémes alapozót és ügyesen vidd fel a teljes arcodra. Korrektort csak ott használj, ahol szükséges, a járomcsontra pedig tegyél egy kevés krémes highlightert és nyugodtan válassz most élénkebb pirosítót a rózsás megjelenésért. A végeredményt fixáld átlátszó púderrel, mert betegen könnyebben fényesedik a bőr.