Nem alvajárás, és nem is az ufók – de akkor miért vannak lila foltok rajtunk ok nélkül?

Kerekes Vivien, Vous.hu

Véletlenül beleütitek a sípcsontotokat az asztal szélébe. Vagy esetleg nem figyeltek, és a vállatokkal nekimentek az ajtófélfának. A legjobbakkal is megesik. Ilyenkor pedig legtöbbször egy lila foltocska emlékeztet a balesetre, ami aztán hamarosan el is tűnik. De mi van akkor, ha folyton tele vagytok ilyen nyomokkal, miközben nem is ütöttétek meg magatokat?

Vannak azok a napok, amikor beálltok a zuhany alá, és észreveszitek, hogy itt-ott lila foltok tarkítják a kezeteket és/vagy lábatokat. Ilyenkor valószínűleg ti is rögtön elgondolkodtok azon, vajon mikor ütöttétek meg magatokat annyira, hogy annak nyoma maradjon – és hogy lehet, hogy egyáltalán nem emlékeztek rá? Alva jártatok? Vagy elraboltak éjjel az ufók? Inkább mutatok 3 okot, ami nagyobb valószínűséggel áll a megmagyarázhatatlan foltok mögött.

1. Lehet, hogy a vitaminhiány

Sokszor annyira egyszerű dolog áll a háttérben, mint a vitaminhiány. Például ha túl kevés K- vagy C-vitamin van a szervezetetekben, az okozhat a testeteken kis foltokat. De ugyanez igaz a cinkre és a vasra is; ezek a sebek gyógyulásában fontos szerepet töltenek be, utóbbi hiánya esetén pedig vérszegénység alakul ki, ami könnyen okozhat ilyen foltokat.

A többi okot ITT olvashatjátok!