A rózsa tilos, és a férfiak kapnak csak ajándékot – furcsa Valentin-napi szokások a világból

Kerekes Vivien, Vous.hu

A Valentin-nappal rögtön összekötjük a szívecskéket, rózsákat és a romantikus vacsi kellékeit. Pedig valójában a világon rengeteg nagyon eltérő hagyomány fűződik ehhez a naphoz, néhányat pedig nehezen tudunk feldolgozni...

Akár szeretjük, akár nem, a Valentin-nap már itt van a nyakunkon. Egy korábbi cikkben már ti is megszavaztátok, ezen a napon mire vágytok igazán a szívetek mélyén, sőt, arra is fény derült, ciki-e az eljegyzés ilyenkor. Na de mi a helyzet Magyarországon kívül? Például Japánban, vagy Franciaországban milyen hihetetlen hagyomány fűződik a Valentin-naphoz? A Daily Mail összegyűjtötte.

1. Franciaország

Franciaországban létezett egy Valentin-napi hagyomány, amit be kellett tiltani, mert teljesen megőrültek tőle az emberek. Ezen a napon ugyanis a szingli pasik és nők összegyűltek az egymással szemben lévő házakban, és kiabálni kezdtek, hogy megtalálják a párjukat. Ha egy férfinek nem tetszett a párja, választhatott másikat, ha pedig néhány lány egyedül maradt a nap végére, összegyűltek, hogy elégessék a pasik fotóit.

2. Németország

Németországban a malac a szerencse és szenvedély szimbóluma, ezért a Valentin-napi üdvözlőkártyákon gyakran megjelennek. Képzeljétek el, itthon hogy reagálnának a lányok, ha malacos képeslapot kapnának ezen a napon!

A többi furcsa szokást itt olvashatjátok!