7 házi hajdúsító tipp, ami tényleg beválik!

Europress
Kata

Nem mindig kell extrém termékekhez folyamodni, ha növelnéd a volument!

A hideg időben a haj hajlamos elveszíteni megszokott formáját, laposnak tűnhet és egyszerűen hiányzik a megszokott tömege. De mit lehet ellene tenni? Olyan otthoni trükköket gyűjtöttünk össze, melyek segíthetnek a problémán!

1. Kevesebb hajmosás

Úgy érezheted, a minél gyakoribb hajmosás segít, de ez nem így van. Amikor ugyanis túl sokszor mosol hajat, nem tudja a szervezet pótolni a haj fontos olajait, melyektől lapos és élettelen lesz. Inkább ritkítsd a hajmosást, csak jót teszel vele!

2. Sörös hajmosás

Biztos sokszor hallottál már a sör jótékony hatásairól, hát itt az ideje, hogy a hajápolásban is kipróbáld! Vegyél egy üveg ale sört, ehhez adj 5 csepp rozmaringolajat, majd pihentesd egy éjszakán át, így a szénsav is távozik. Mosd át a hajad samponnal, majd a sörrel, amit jól masszírozz bele és hagy is rajta pár percig és öblítsd le. Fényes és dús lesz tőle a hajad.

3. Fordított szárítás

Amikor igazán laposnak tűnik a hajad, próbáld ki azt, hogy úgy szárítod meg hajmosás után, hogy előredobod. Ezzel megemeled a hajtöveket és elkerülöd azt, hogy már a szárítás kiszorítsa a szálak közül a levegőt.