5 pofonegyszerű tipp: Így érdemes méregteleníteni a bőrödet

Léderer Fruzsina

Meg kell szabadulni a toxinoktól.

Nem túl jó érzés belegondolni, de sajnos muszáj: a bőrünket nap mint nap rengeteg támadás éri baktériumok, méreganyagok által, és ezektől időnként meg kell szabadulni annak érdekében, hogy egészséges, tiszta és szép lehessen a bőr. Ha találkozol a bőrödön időnként pattanásokkal, mitesszerekkel, bőr alatti kis csomókkal, itt az ideje, hogy elkezdj méregteleníteni, hiszen így tudod megtisztítani tőlük a bőrödet.

Az vagy, amit megeszel.

Hallottad már a mondást ezerszer, igaz? Akkor eszerint tudatosan fogyassz a bőröd számára kedvező ételeket, például omega-3 zsírsavat. Ettől a csoda anyagtól helyreáll a bőröd olajtermelődése, és amellett, hogy hidratált lesz az arcod, nem fog zsírosan fényleni, és nem is szárad ki.

Aromaterápia, a csodafegyver

Vesd be az aromaterápiát a méregtelenítésben! A fáradt, fakó bőrt remekül helyre lehet hozni vele. Egy forró törölközőre cseppents egy kevés eukaliptusz és menta olajat, ettől felébred a bőr. Sminkelés előtt is alkalmazhatod a módszert, ettől egységesebben tudod majd eloszlatni a festéket. Esténként rózsa olajat párologtass forró vizes tálból, és helyezd fölé az arcodat. Hagyd, hogy belemenjen a bőrödbe az olajos gőz.

Rendszeresen radírozz!

A bőrradírozás segítségével sok olyan anyagtól megszabadulhatsz, amelyekre semmi szüksége a bőrödnek. A nap, a szél, a hideg és a meleg miatt kialakult bőrproblémákat mind eltűnteti a bőrradír. Hetente kétszer érdemes bevetni.

Olvasd el ezt is!
Professzionális arcápolás otthon: mintha egy szalonban lennél!

Védd a bőrödet C-vitaminnal!

Nem csak neked van szükséged a betegségek megelőzésére C-vitaminra, hanem a bőrödnek is. Szerezz be C-vitaminos krémet vagy olajat, amelyeket naponta-kétnaponta az arcodra kensz, ugyanis ez a vitamin a leghatékonyabb, legerősebb antioxidáns a világon. Remekül méregtelenít, segíti megőrizni a bőr fiatalságát, és megküzd a szennyeződésekkel.

Fokozd a vérkeringést!

Minél jobb az arcodban a vérkeringés, annál jobban tisztulnak ki belőle a méreganyagok. Szerezz be egy tengeri sós, ásványi anyagos maszkot, és havonta legalább egyszer kezeld vele a bőrödet. Az ásványi anyagok fokozzák a vérkeringést, ezáltal segítenek kiválasztani a bőrödből a méreganyagokat.

Vesd be a tippeket!