Professzionális arcápolás otthon: mintha egy szalonban lennél!

Europress
Kata

Nem is olyan nehéz az extrán profi körülményeket otthon is megteremteni.

Sokunknak nem gyakran van ideje arra, hogy egy szalonban, profi körülmények között kapjon teljes arcápoló kezelést. Azonban a bőrünknek szüksége van arra, hogy rendszeresen és alaposan foglalkozzanak vele, ezért néha szánj egy kis figyelmet arra, hogy otthon is a kellő ápolást biztosítsd neki. Az alábbiakat érdemes egy ilyen alkalommal végigzongorázni:

Dupla tisztítás

Nem kell naponta ennyire alapos tisztítás, de egyszer-egyszer érdemes megtenni. A dupla tisztítás azt jelenti, hogy először egy természetesebb, olajos alapú tisztítóval eltávolítod a sminket (lehet ez magában kókusz- vagy olívaolaj is), majd egy habzó lemosóval a további szennyeződéseket is eltünteted.

Gőzölés

Nem csak akkor tesz jót a gőzölés, ha meg vagy fázva, hanem a bőröd is imádja ezt a régi módszert. Vagy vegyél egy forró fürdőt vagy zuhanyt, vagy forró, akár aromás víz felett gőzölj pár perced. Ezzel a tiszta bőröd pórusai megnyílnak és könnyebben beépülhetnek később a tápláló krémek a sejtekbe.

Nemkívánatos szőrszálak eltávolítása

A gőzölés tágítja a pórusokat, ami a szőrtelenítést is megkönnyíti. Érdemes ilyenkor az arcról és a testről eltávolítani a nemkívánatos szőrszálakat, melyek gyorsabban és fájdalommentesen kijönnek és a pirosodás is nagyrészt elmarad.