5 ok, amiért nem használ a hidratálókrémed + így fokozhatod a hatékonyságát

Europress
V. Zsófi
A cikk támogatója a Glam Glow

Bármit csinálsz mégis száraz, dehidratált a bőröd? Első körben a hibát ne a hidratálódban keresd, hanem az arcápolási szokásaidban...

Olvasd el ezt is!
Bőrtípushoz illő házi arcpakolások - Te is elkészítheted!

Jó minőségű, bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet használsz, mégis elmarad a várva várt eredmény, az egészséges és puha arcbőr? Könnyen lehet, hogy az alábbiaknak köze lehet a dologhoz. Igen, egy olyan egyszerűnek tűnő dolgot is el lehet rontani, mint az arc krémezése!

1. Olajos lemosót használsz, de nem két lépésben tisztítasz

Az olaj nem taszítja az olajat, így ha olaj alapú hidratálót használsz, akkor be fog szívódni. Azzal van baj, ha olajas a lemosód, de a krémed nem. Ebben az esetben iktass be még egy lépést az arctisztító rutinodba. Mosd le az olajos tisztítóval a sminket és a naptejmaradványt, majd használj habzó tisztítót és utána krémezz, a teljesen megtisztított bőrfelületedre.

2. Nem adsz elég időt a krémednek

Este lefekvés előtt bekened az arcod és már fekszel is le? Akkor jó eséllyel végzi a krémed a párnahuzatodon. Minden arcápoló termékednek adj néhány perc felszívódási időt! És persze minden héten radírozd le az elhalt hámsejteket, hogy könnyebben szívódjon be a krém.

3. Nem az bőrtípusodnak megfelelő krémet használod

Könnyen lehet, hogy eddig tévhitben éltél...Ha például még télen is olajas a bőröd, akkor használj olajmentes arckrémet. Kombinált? Ne ess túlzásba egyik véglet irányában sem, vigyázz, hogy megmaradjon az egyensúly: ne szárítsd túl a T-vonalad, és ne hidratáld túl az arcod többi részét, nehéz olajos összetevők helyett keress inkább természetes összetevőjű, könnye gélkrémeket. Ha pedig száraz és érzékeny a bőröd, keress nedvességmegkötő összetevőket, mint amilyen a hialuronsav vagy a ceramid, illetve figyelj arra, hogy a választott krémed parabén- és szulfátmentes legyen.

Mit ajánlunk, amivel nem lőhetsz mellé? Glam Glow Volcasmic Matte Glow


A Glam Glow Volcasmic Matte Glow hidratáló balzsamja matt ragyogást biztosít, normál, zsíros és kombinált bőrre egyaránt alkalmazható. Esszenciális ásványi anyagokat tartalmaz, és segít felszívni a bőrön található olajat, ezzel az olajos csillogás helyett egy egészséges, ügye ragyogást eredményezve az arcnak. Ezen kívül kiváló sminkalapnak is.

4. Túl nehéz krémet használsz éjszakára

Régóta úgy tudtuk, hogy éjszaka érdemes a nehéz krémeket használni, pedig ez nem mindig igaz. Este válassz inkább A- és C-vitaminban gazdag szérumot, melyek hámlasztják is az arcodat, de napközben megakadályoznák az alapozó egyenletes eloszlatását. A hidratálót pedig alkalmazd inkább csak nappal, amikor a bőrödnek több védelemre és plusz energiára, töltöttségre van szüksége, illetve a sminknek is egyenletes alapot kell biztosítania.

5. Rossz sorrendben rétegezel

Ha eljutottál odáig, hogy többféle termékkel teszel az arcbőröd szépségéért, akkor már csak arról kell megbizonyosodnod, hogy jó sorrendben használod őket. Kezdj a legkönnyebb állagúval (például a szérummal) és haladj a nehezebb felé, jöhet a hidratálókrém, majd a napvédő és végül a szemránckrém, ami feltölti az apró ráncokat. Ugyanilyen fontos, hogy mindenképp várd meg, míg beszívodnak az egyes rétegek, mielőtt újat kennél fel!