Bőrtípushoz illő házi arcpakolások - Te is elkészítheted!

Europress
Kata

Zsíros, száraz vagy éppen nagyon érzékeny a bőröd? Mutatjuk, milyen pakolásokkal teheted szebbé!

A konyhában egyébként is megtalálható termékekből és alapanyagokból nagyon sokféle olyan házi arcpakolás készíthető el, melyekkel orvosolhatod például a bőrszárazság, a zsírosodás vagy a kipirosodás problémáját. Mutatjuk, miket keverj össze, hogy nagyszerű pakolásokat készíthess

1. Száraz bőr

A görög joghurt elképesztően jól hidratál, így a hidegebb időszakban a krémeid mellé érdemes hetente egyszer-kétszer bevetned ezt a maszkot is, ami mélyen és intenzíven táplál. Vegyél tiszta és organikus görög joghurtot és tegyél belőle pár evőkanállal egy tálba. Ehhez adj 1-2 teáskanál mézed, majd a pakolást tedd az arcodra 20 percre. Olyan puha lesz a bőröd tőle, mint a babáké!

2. Zsíros bőr

A legjobb, ha egy olyan pakolással csökkented a zsírosodást, ami gyümölcsök savaival hat és növényi hatóanyagokkal tisztítja a pórusokat. Ehhez vegyél egy evőkanál almaszószt, egy teáskanál citromlevet és egy teáskanál szárított zsályát (ezt helyettesítheted akár borsmentával is). A keveréket vidd fel a bőrödre és pihentesd 5-10 percig, majd langyos vízzel mosd le.