DIY kurkumás kencék a ragyogó bőrért

Kata

A kurkuma az egyik leghatékonyabb természetes szépségápoló, érdemes kipróbálnod ezeket a recepteket!

A kurkumát nem csak a konyhában használjuk előszeretettel, de mostanában a szépségipar nagy kedvence is lett - nem véletlenül! Egyszerre szépíti és ápolja is a bőrt, hiszen antioxidáns hatása miatt harcol a szabad gyökökkel, közben erősíti a védelmet és a gyulladásokat is megelőzi, valamint gyorsítja a kollagén termelődését. Szóval kész főnyeremény, amit az alábbi receptek segítségével különféle DIY kencékben is használhatsz!

1. Nyugtató arcpakolás

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megismertesd bőrödet ezzel a fűszerrel. Két evőkanál liszthez tegyél 1 teáskanál kurkumaport, 3 evőkanál tejet (vagy joghurtot), és pár csepp mézet. Ezeket keverd össze és vékony rétegben vidd fel az arcbőrre, majd hagyd rajta 20 percig és mosd le jó alaposan.

2. Tisztító arcmaszk

Ez a mindössze két összetevős arcmaszk a bőr megtisztulásában segít. Keverj össze negyed teáskanál kurkumaport 5 evőkanál natúr joghurttal, majd a pasztát az ujjbegyeddel oszlasd el az arcodon. 20 percig hagyd rajta és alaposan mosd le. A kurkuma és a joghurt jól kezeli a pattanásos bőrt is.