Ne becsüld alá! 3 ijesztő és veszélyes dolog, ami az állandó köhögésed mögött állhat

Europress
Kitti

Ha náthás leszel, viszonylag hamar ki lehet jönni a betegségből, de a köhögés sokáig eltarthat. Azonban erre jóval nagyobb figyelmet kell fordítani, mint gondolnád, mert az állandó köhögés mögött életveszélyes okok is állhatnak!

Olvasd el ezt is!
Az asztma miatt nem múlik el a köhögésed?

Tüdőgyulladás

Az a legveszélyesebb benne, hogy sokan azt hiszik, hogy csak szimplán köhögnek, és ezt próbálják megszüntetni, amivel megakadályozzák, hogy a valódi probléma megoldódjon, és csak rontanak a helyzeten. Hiszen a különböző köhögéscsillapítók gátolják, hogy megtisztuljon a tüdőd. Ha a köhögés egy megfázás után 10 nappal sem javul egy picit sem, mindenképpen látogasd meg az orvosodat. Az pedig szintén gyanúra ad okot, ha fáj a mellkasod köhögés közben, sárgászöld (esetleg kicsit véres) váladék jön fel, és a légzés is nehéz. Ne vedd soha félvállról az egészségedet!

Olvasd el ezt is!
A depresszióra (is) a futás a megoldás?

Tüdődaganat

A tüdődaganatosok 65%-ánál úgy derül ki a betegség, hogy krónikus köhögéssel fordulnak az orvoshoz. Sőt, sok esetben ez az egyedüli szimptóma. Akkor sem vagy biztonságban, ha nem dohányzol, így még egyszer meg kell jegyeznünk: ne vedd félvállról a köhögést! Persze, pánikolni sem kell, sokkal enyhébb bajaid is lehetnek, de jobb félni, mint megijedni.

COPD

A krónikus obstruktív légúti betegség rengeteg nőt érint világszerte. Sokszor összefügg a dohányzással, és alapvetően a köhögés mellett a nehézlégzés is gyakori tünet. De, ha reggelente többször előfordul, hogy váladékot köhögsz fel, és fáj a mellkasod, mindenképpen menj el orvoshoz. Ahogy a legtöbb esetben, itt is nagyon fontos a korai diagnózis, hogy a kezelés minél hamarabb megkezdődhessen.

Nem szeretnénk megijeszteni, de ha az egészségedről van szó, soha nem lehetsz elég elővigyázatos!