Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!

Julcsi

Imádod a fánkot, de a diéta miatt eszedbe sem jut készíteni? Pedig lehet!

A farsangban az egyik legjobb dolog a fánk lekvárral, ám ez a fehérlisztes finomság bizony kevés diétába vagy fogyókúrába illeszthető be. Készítsd el az egészséges verzióját!

Recept
Elkészítési idő: 90 perc
4 személyre
Gluténmentes farsangi fánk
Hozzávalók
  • 490g Naturbit alfamix
  • 10 g tápióka keményítő
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 ek gyümölcscukor
  • 6 g utifű
  • 3 db közepes tojás sárgája
  • 1 db közepes alma reszelve
  • 2 dl tej
  • 80 g vaj
  • 0.5 citrom héja
  • 1 m vanília aroma
  • 1 mk só

Hamarosan itt a farsang, de nem kell lemondanod a fánkról a diéta alatt sem!

1. lépés
Először a száraz hozzávalókat mérjük a tálba, majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg, hogy jól gyúrjuk meg a tésztát, mert akkor fog szépen megkelni.
2. lépés
A tésztát 50 fokos sütőbe tesszük kelni 30 percre, majd kivesszük, átgyúrjuk, kiszaggatjuk, kilyukasztjuk, és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentetjük.
3. lépés
Ez után az öntöttvas lábast félig engedjük olajjal, és elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni. Amikor felforrósodott, beletesszük a fánkokat. Ezek az az első pillanatban lesüllyednek, majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábosban, és nem szívják magukba sem az olajat, és nem égnek meg!