Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!
Imádod a fánkot, de a diéta miatt eszedbe sem jut készíteni? Pedig lehet!
A farsangban az egyik legjobb dolog a fánk lekvárral, ám ez a fehérlisztes finomság bizony kevés diétába vagy fogyókúrába illeszthető be. Készítsd el az egészséges verzióját!
Recept
Elkészítési idő: 90 perc
4 személyre
4 személyre
Gluténmentes farsangi fánk
Hozzávalók
- 490g Naturbit alfamix
- 10 g tápióka keményítő
- 1 cs instant élesztő
- 2 ek gyümölcscukor
- 6 g utifű
- 3 db közepes tojás sárgája
- 1 db közepes alma reszelve
- 2 dl tej
- 80 g vaj
- 0.5 citrom héja
- 1 m vanília aroma
- 1 mk só
Hamarosan itt a farsang, de nem kell lemondanod a fánkról a diéta alatt sem!
1. lépésElőször a száraz hozzávalókat mérjük a tálba, majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg, hogy jól gyúrjuk meg a tésztát, mert akkor fog szépen megkelni.
2. lépés
A tésztát 50 fokos sütőbe tesszük kelni 30 percre, majd kivesszük, átgyúrjuk, kiszaggatjuk, kilyukasztjuk, és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentetjük.
3. lépés
Ez után az öntöttvas lábast félig engedjük olajjal, és elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni. Amikor felforrósodott, beletesszük a fánkokat. Ezek az az első pillanatban lesüllyednek, majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábosban, és nem szívják magukba sem az olajat, és nem égnek meg!