Csodaszép gyapjú ruhákkal védik az elefántokat Indiában a hideg ellen

Wildlife SOS
B. Krisztina

Indiában, Mathura városban működik az egyik legnagyobb nemzetközi vadállat mentő szervezet, a Wildlife SOS elefánt befogadó és gondozó központja, az Elephant Conservation and Care Center.

Ebben a központban ápolják és rehabilitálják azokat az elefántokat, akiket bántalmazó tulajdonosaiktól koboztak el a hatóságok. Sok elefántot használnak Indiában munka állatként, elsősorban teher hordásra és mozgatásra. Ezeket az állatokat sokszor túlhajszolják, ütik-verik, táplálásukat és egészségüket elhanyagolják. A Wildlife SOS segítségével szerencsére sok elefántot sikerül megmentetni és gondozni.

Nem is akárhogy. A centrum figyelmeztetést kapott, hogy a levegő fagypont közelébe fog esni, ami egyáltalán nem megszokott ezen a környéken. Az elefántok bizony fázni fognak és mivel legyengült, idős állatokról beszélünk sajnos tüdőgyulladást , ízületi gyulladást kaphatnak, ha nem sikerül őket megóvni a hidegtől. A falu közelében lakó asszonyoknak több sem kellett, azonnal elkezdtek gyapjú ruhákat kötni az elefántoknak. A ruhák nemcsak melegek és hasznosak, de csodaszép színes, mintás alkotások, gigantikus méretben. Ezek az indiai asszonyok készíthettek volna kész alapanyagból, egyszerű szabással és varrással , teljesen "hétköznapi" ruhákat is. De ők ehelyett saját kézzel, gyönyörű mintákat varázsolva ünneplőbe öltöztették az állatokat. Igazi és őszinte tisztelgés az állatok előtt.

Nézzétek meg galériánkat a csodaszép pulcsikba öltöztetett elefántokról.

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Kötött ruhákkal védik az elefántokat Indiában a hideg ellen