Ez a tulajdonság igaz rád, ha emojikat használsz

europress
Joy.hu

Egy átlagos Y generációsnak sima liba az online kommunikáció. Kacsintós emojik, felkiáltójelek és gifek - ezek mind részeit képezik.

Olvasd el ezt is!
Megnyugodhatnak a vörös hajúak, nem lesznek többé mellőzve!

Viszont van egy jó hírünk, ha te is gyakran használod az emojikat: kutatások szerint kedvesebb vagy, mint akik mellőzik a hangulatjeleket.

Linda Kaye, Stephanie Malone és Helen Wall végeztek kutatást a témában és arra jöttek rá, hogy az emoji rendszeres használóit barátságosabbnak, empatikusabbnak és kedvesebbnek tartják beszélgetőtársaik.

„Az emojikat gyakran arra használjuk, hogy fokozzuk az érzelmi töltetet, vagy a gesztikulációt pótoljuk vele”

- - mondta Kaye.

Bár a tanulmány fontos abból a szempontból, hogy megtudjuk, milyennek tartják mások, Kaye kiemelte, hogy az üzenetekkel és képekkel való kommunikációnak hátrányai is vannak.

„Az emberek az alapján ítélnek meg bennünket, hogy hogyan használjuk az emojikat és ezek a feltételezések nem mindig pontosak. A megítélésünk attól is függ, hogy kivel beszélünk: a kollégáinkkal, vagy a családtagjainkkal”

-

-tette hozzá.

Bár jó módszer lehet a beszélgetés színesítésére a hangulatjelek használata, mégsem helyettesítheti a személyes kommunikációt. Ráadásul nem mindenki társít hasonló érzelmeket a különböző emojikhoz. És persze ott vannak a generációs különbségek is: a szüleink kevesebbet használják a kis ikonokat, mégsem érezzük őket kevésbé empatikusnak.

Egyébként az emojik annyira népszerűek világszerte (az online beszélgetések több mint 90 százaléka tartalmazza őket), hogy július 17-ét nevezték ki az Emojik világnapjának.

Ti is rendszeresen használjátok őket?