Tényleg ez lenne a tiszta bőr titka? Meg fogsz lepődni!

Europress
Kata

Erre a megfejtésre talán nem is gondoltál.

A probiotikumokat régóta istenítik az orvosok olyan szempontból, hogy rendben tudják tartani a bélrendszert így pedig képesek jó formába hozni a testünket. Szóval rendkívül egészségesek. Mostanában azonban egyre népszerűbb az a trend, hogy a bőrünk szépségéhez is rengeteget hozzá tudnak adni, hiszen annak egyik alapja az, hogy belül minden rendben legyen. 2017 sztárjai lesznek a probiotikumok a szépségiparban, szóval nem árt jobban megismerni őket!

Mik is azok a probiotikuomok?

Olyan jóindulatú, barátságos baktériumok, melyek a bélrendszerben élnek és segítik annak működését, így az emésztésünket is. Több hasznos tápanyagot is előállítanak, erősítik az immunrendszert, megakadályozzák a bélgyulladásokat, illetve kordában tartják a káros baktériumokat. Ezek mellett a bőr szépségének megőrzésén is dolgoznak.

De hogyan lesz tőlük szebb a bőrünk?

Amikor a probiotikumok megfelelő mennyiségben vannak jelen a szervezetünkben, akkor segítenek abban, hogy egészséges legyen a bőrtónus és kisebb arányban jelenjen meg például ekcéma vagy rosacea, és még a ráncok előfordulását is késleltetik. Mindez azért lehetséges, mert szépen működik tőlük az emésztés, nem halmozódnak fel méreganyagok és a szervezetünk optimálisan be tudja építeni a hasznos tápanyagokat. Amint megbomlik az egyensúly, nehezebb lesz a tápanyagok feldolgozása és ez a bőrünkön is meglátszik.