Ezért választotta Emma Watson Szépséget Hamupipőke helyett

V. Zsófi

A lehető legjobb oka volt a döntésre!

Olvasd el ezt is!
Már vártuk! Íme, A szépség és szörnyeteg első teljes előzetese

Oké-oké, amikor nemet mondott a Hamupipőke főszerepére, még nem tudta, hogy új filmet is készít a Disney A szépség és a szörnyetegből, de

„Amikor felajánlották nekem Belle szerepét, úgy érzetem, sokkal jobban illik hozzám, mint Hamupipőke.”

-

- mesélte az Entertainment Weekly-nek. Mint mondja, Belle jobb példakép és azon dolgoztak Bill Condonnal, a rendezővel, hogy tegyék őt dinamikusabb karakterré:

„Belle egy kívülálló valaki és igazán felszabadító a tény, hogy dacol azzal, amit elvárnak tőle. Furcsa módon, de megdönti a városa status quo-ját és ezt nagyon inspirálónak találom.”

-
forrás: Europress
Emma Watson a City Of Joy premierjén.

Arról is mesélt, hogy tették a rendezővel feministábbá a karaktert:

„Nem volt túl sok információnk vagy részletünk a sztori elejéről, arról, hogy miért nem tud Belle beilleszkedni azon kívül, hogy szeret olvasni. Mit csinál még a szabadidejében? Ezért létrehoztunk neki egy háttérsztorit, hogy feltalált egy mosógépszerűséget, így a mosás helyett le tud ülni és olvasni inkább. Igen, feltalálóvá tettük Belle-t.”

-

Az eredeti változatban egyébként Belle apja a feltaláló, így a családban marad a leleményesség, nem is csodálkozunk, hogy adtak a karakternek egy modern csavart, ismerve a színésznő feminista aktivizmusát. Ezzel kapcsolatban még hozzátette a karakterhez, hogy Belle

„Meg tudja őrizni az integritását és teljesen független a látásmódja. Nem befolyásolható olyan könnyen megfélemlítéssel vagy bűnbakká tétellel.”

-

Ezzel persze Emma finoman utal arra is, hogy (legalábbis az új) Belle különlegesnek számít a többi, jóval passzívabb Disney-hercegnő között.

A szépség és a szörnyeteget március 23-án mutatják be a hazai mozik, te is annyira várod, mint mi?