3 ok, amiért a szerelem a legjobb inspirációk forrása

europress
Joy.hu

Ha szerelmes vagy, az mindenre hatással van.

Olvasd el ezt is!
Ezt aztán a fiatal szerelem! 19 évesen házasodott a tehetségkutató énekese!

Az érzelmeid erősebbek, boldogabb dolgok járnak a fejedben, csak szivárványokat és a végtelen napsütést látod. És ami jót tesz a lelkednek, az bizony az életed minden területének is.

És persze nem csak a kezdetek jelenthetnek inspirációt: a szakítás, a rossz kapcsolat, megcsalás is. Így tágítja ki a szerelem a kreativitásod:

1. Tisztább az agyad

Egy kutatás szerint a szerelem hatására csökken a szerotonin szintje a szervezetedben. Ennek hatására nyugodtabb leszel és jobban tudsz koncentrálni is. Egyébként a szerotonin szintjének csökkenése okozza azt is, hogy csak egyetlen ember, a szerelmed jár a fejedben. Mivel tisztábban látsz, így a munkahelyi, iskolai problémáidra is könnyebben találhatsz megoldást.

2. Inspirációs források

A szerelem minden érzékedet kiélesíti: a szaglásod, tapintásod. Pont azért, mert megbabrálja az agyad azon területét, mely az információk feldolgozásáért felelős. A történelem során szinte minden nagy művésznek volt múzsája. Ha szerelmes vagy, vágyaid tárgya is múzsává avanzsál. Minden apró részletre emlékszel, így jobb megfigyelővé válsz, ami szintén jól jöhet a munkában. A közös pillanatok és érzéki élmények hatására pedig kreatívabbá válsz.

3. Nem húznak le a negatív gondolatok

Ha szerelmesek vagyunk, idealizáljuk a párunkat és az élet minden területén pozitívabban gondolkodunk. Bár vannak, akik nyomás alatt működnek a legjobban, azért a legtöbb emberre ez nem igaz. Ha pedig kicsit kevesebbet idegeskedsz a hétköznapi dolgokon, sokkal hatékonyabban végzed a munkád!

Látod, a szerelem hatására ennyi mindenben változol!

Ééééééés hamarosan itt a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap!