Ki kell próbálnod: A tökéletesen matt arc legújabb titka, a jamsu technika

Léderer Fruzsina

Az ázsiaiak megint valami remeket találtak ki.

Koreában hódít hónapok óta a jamsu technika, amelynek segítségével az arcunk mattabb lehet, mint valaha. A jamsu nagyjából alámerülést jelent, és nem véletlenül hívják így. Néhány lépésben elkészíthető, és az eredmény egységes, matt, szép, de mégis természetesnek tűnő bőr.

Eláruljuk, hogy készíthetsz ilyen arcot, és honnan ered a technika neve.

Először vigyél fer primert az arcodra, majd korrektorozz, lehetőleg folyékony korrektor és ecset vagy az ujjaid segítségével. Ezután jöhet az alapozó felvitele beauty blenderrel, ecsettel vagy a jól megtisztított kezeddel. Amint az alapozó fent van, szórj hintőport a tenyeredre, és óvatosan ütögesd az arcodba.

Engedj hideg vizet a mosdókagylóba, és most jön a lépés, amiről a technika a nevét kapta. Vigyázat, bizarrul hangzik, de megéri csinálni: hajtsd bele az arcodat a hideg vízzel teleengedett mosdókagylóba, és tarts benne pár másodpercig (minél tovább, annál hatékonyabb). Ezt ismételd meg még egyszer.

Nehogy letöröld a vizet, hagyd, hogy megszáradjon a bőrödön.

Tökéletesen matt és egyenletes lesz tőle az arcbőröd, ráadásul a sminked sokkal tovább fennmarad. Miután megszáradt a víz, készítheted a szemsminkedet, és jöhet a pirosító is.

Olvasd el ezt is!
Ez biztos, hogy ő? Palvin Barbit felismerhetetlenségig sminkelték új kampányában

Ugye kipróbálod?