Ezeket a nőiesnek tartott dolgokat csinálnák a pasik, ha nem félnének, hogy elítélik őket

Europress
V. Zsófi

Szomorú, hogy mennyi minden számít még mindig tabunak 2017-ben.

Mára szerencsére már viszonylag sokat hallunk arról, hogyan győzik le a nők a nemekkel kapcsolatos sztereotípiákat, ám a férfiak mintha kimaradnának a buliból. Pedig az elavult nézetek a férfiakat is legalább annyira sújtják, elég csak arra gondolnunk, mennyire nevetségesen sok uniszex termékből létezik „férfias” változat.

A Reddit fórumán néhány napja egy felhasználó megkérdezte, mit csinálnának a férfiak, ha nem félnének attól, hogy nőiesnek tartják vagy a társadalom előítéli őket.

A válaszok pedig meglepőek és elgondolkodtatóak. Van, aki arra vágyik, hogy ő legyen a kiskifli, van aki arra, hogy édes koktélokat rendelhessen.

Egyikük azt írja:

„A legegyszerűbb dologra: a lányoknak baromi jó az illata. Mind virágos, gyümölcsös, édes illatú. Bárcsak én is úgy illatozhatnék, mint egy virág, anélkül, hogy elítéljenek!”

-

Többen elismerték, ha nem lenne péniszük, állandóan szuperkényelmes jóganadrágot hordanának.

Szerencsére volt olyan is, aki már legyőzött egy sztereotípiát:

„Egyik este a barátnőm feltett egy arcmaszkot. Én meg úgy voltam vele, az én bőröm mi a fenéért nem lehet szép és puha? Azóta függő vagyok, legalább hetente kétszer használom!”

-

De kiderült az is, hogy hobbit választani sem feltétlen mernek, sokan írták, hogy szívesen varrnának vagy kötnének.

„Őszintén, én steppelnék. Szerintem fantasztikus, hogy adhatsz egy ilyen takarót ajándékba és a másik szó szerint belecsomagolhatja magát.

-

Vagy a kedvencünk:

"Kötnék, mint az állat, haver.”

-

Hosszú út áll még mindkét nem előtt!

Independent