Pörgesd fel magad a téli depresszió ellen: itt van pár tuti tipp!

Europress
Kata

Még kávéra sem lesz szükség!

Nem egyszerű a szürke és hideg időben aktívan teljesíteni a munkában úgy, hogy közben még otthon is maradjon energiád lazítani vagy szórakozni. Összegyűjtöttünk pér egyszerű és könnyen kivitelezhető tippet arra, hogyan pörgetheted fel magad, így még a téli depressziót is elkerülheted!

1. Keress valami pirosat

Mindig tarts a munkahelyi íróasztalodon egy erősen piros dolgot (lehet az virágcsokor, plüssfigura, egy irattartó, bármi), és amikor kezdesz nagyon dekoncentrált és álmos lenni, nézz rá pár pillanatig. A szakértők szerint ugyanis ez a szín segít rendezni a figyelmet.

2. Rágózz

Persze ne állandóan, de amikor már kezdesz lemerülni, vegyél be egy cukormentes rágót. Kutatások bizonyítják, hogy ettől gyorsabban felélénkülsz, ami ki is tart egy ideig.

3. Gyors szundi

Ha el tudsz valahova vonulni gyorsan, hol nyugodtan ledőlhetsz, tedd is meg! Csak 15 perc szunyókálás is elég lehet ahhoz, hogy újra teljes erőbedobással végezd a dolgod. Ez az esti buli előtt is jól jöhet!

4. Mozogj

Lehet, hogy az idő nem nagyon vesz rá a mozgásra, de sose legyél sokáig egy helyben. Az is jó, ha óránként egyszer felállsz és sétálsz egyed, vagy nyújtózol egy nagyot. De ha van erre helyed, akkor pár jógamozdulatot is végezhetsz.