4 étel, ami ezerszer jobban felpörget, mint a kávé

Getty Images
Menyes Barbi

Az álmos téli reggeleket el sem tudod képzelni kávé nélkül? Úgy érzed, ha nincs meg a szokásos kisfeketéd, képtelen vagy munkához látni, és elkezdeni a napot? A kávézás egy szertartás, de hidd el, vannak más italok, amik legalább annyira felpörgetnek, mint a kedvenc koffeinbombád!

Gyömbértea

Ha a kávé helyett inkább egy finom teával indítanád a reggelt, kortyolj gyömbérteát! A téli hónapokban különösen érdemes beiktatnod az étrendedbe a gyömbért, ami egy kiváló, természetes gyógyszer a megfázás, az influenza és a gyomorbántalmak ellen, ráadásul az anyagcserét is serkenti, emellett telis tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Forralj fel 3 deci vizet, reszelj le egy bögrébe egy ujjnyi gyömbér, öntsd fel forralt vízzel, és hagyd állni pár percig. Ha van kedved, ízesítheted pár csepp mézzel, egy kis citrommal – hidd el, imádni fogod!

Grapefruitlé

A kávéról lemondani nem is olyan nehéz, csak megszokás kérdése az egész. A szervezetnek hatalmas energialöketet ad reggel egy jó adag frissen facsart gyümölcsé, ami tele van vitaminnal. A grapefruit a tél egyik csodaszere, mert az egyik legintenzívebben lúgosító gyümölcs, ami reggel, éhgyomorra igazi csodát művel a testeddel. Friss, kipihent leszel tőle, és ennyi vitamin után nincs olyan, amihez ne lenne energiád!

Olvasd el ezt is!
Téli immunerősítő vitaminbomba!

Zöldturmix

Nem lehet eleget dicsérni az utóbbi évek egyik slágerét, a zöld turmixot. Ezek az italok nem csak lúgosítanak, de hihetetlen módon töltik fel energiával a tested, ráadásul ha a délelőtt folyamán ezeket iszod, a karcsúság is garantált. A reggeli turmixodba is minden mehet, ami otthon, a hűtődben megtalálható. Az alap legyen bármilyen zöld saláta, spenót, sóska, akár uborka, amit édesíthetsz egy kis almával, naranccsal, avokádóval, banánnal, megspékelheted pár csepp citromlével és egy kis gyömbérrel is. Annyi vízzel higítsd, ahogy jobban szereted meginni – kortyolgasd ezt délelőtt kávé helyett!

Citromos víz

A legegyszerűbb dolog, amivel kiválthatod a reggeli koffeinbombádat, az egy nagy pohár langyos, citromos víz. Hogy miért érdemes erre cserélni az imádott feketédet? A citromos víz nem vized von el a testedtől, hanem épp hogy hidratálja azt, beindítja az anyagcserét, felfrissít, és salaktalanító hatása is van, ráadásul lúgosítja a szervezetet. Kell ennél több ok?

Olvasd el ezt is!
3 ital, ami hatásosabb zsírégető, mint a citromos víz