Napi horoszkóp január 5.: a Bikák mérhetetlenül boldogok, a Vízöntők új kalandra vágynak

Reni

A csillagok állásából mindig izgalmas dolgokat tudhatsz meg, épp ezért ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod!

Napi horoszkóp január 5.

KOS (március 21-április 20)

Rendkívülien frusztrál a tény, hogy van valaki a környezetedben, aki mindenáron bele szeretne szólni a folyamatban lévő ügyeidbe, állandóan tudálékoskodik, neked pedig időnként a nyelved hegyén van az, amit legszívesebben mondanál, ám valahogy eddig sikerült türtőztetned magad. Hirtelen kimondott, bántó szavak helyett azonban érdemes végiggondolnod a mondanivalód, finoman hívd fel a figyelmét arra, hogy Te, magad is pontosan tudod, melyik ösvényen kell haladnod, mi a sikerhez vezető út. Légy azonban óvatos, csakis alázattal és tisztelettel fogod tudni elérni az általad kitűzött célokat, ha arrogánsan elutasítasz valakit, azzal csak bajba sodorhatod magad.

BIKA (április 21-május 21)

Hosszú idő után úgy tűnik, jó úton haladsz a siker felé, minden sínre került, a szerelmi életed is úgy alakul, ahogy szeretnéd egyszerűen nem csúszhat hiba ebbe az idilli állapotba. Mielőtt azonban elszállnál a rózsaszín felhőn, igyekezz a Föld nevű bolygón maradni, hisz a saját boldogságod rajtad is múlik, tegyél meg minden tőled telhetőt, dolgozz a sikerért, minden egyes nap légy hálás azért, amit csinálhatsz, hogy az életszínvonalad a várakozásaidnak megfelelően emelkedik. Egy kapcsolat pedig két emberen múlik, így neked is bele kell adnod apait-anyait abba, hogy ebből a szerelemből végül tündérmese lehessen! Hajrá!

IKREK (május 22-június 21)

Akad valaki a környezetedben, aki nem tetszésének olyan formában ad hangot, amely sérti Te értékrended. Mivel a hangszín és a stílus kilométerekkel meghaladja a toleranciaküszöböd, igyekezz határozottan, ám intelligens stílusban, finomított hangerővel megértetni az illetővel, hogy nem vagy a vitához alkalmas partner, nem tudsz ugyanis olyan mélységekig menni, hogy hozzá hasonlatos stílust engedhess meg magadnak. Ne ítélj azonban elsőre, talán rossz napja van, nem biztos, hogy akarattal reagált úgy, ahogy. Ha semmiképp nem látsz változást, igyekezz magad mögött hagyni az illetőt, hisz számos más, értékes emberrel vagy körülvéve, nem vagy tehát arra szorulva, hogy eltűrd az alpári hangnemet.

RÁK (június 22-július 22)

Mások értékrendje szerint próbálod élni az életed, amely sokszor a sajátoddal homlokegyenest szembe megy, így el kell döntened, hogy melyik az, amelyiket szíved szerint választanád, hisz pontosan tudod, hogy egy fenékkel képtelenség több lovat megülni. Amennyiben a saját, kialakult értékrended a tisztességes eszközökkel történő, céltudatossággal vegyített előremenetel, ne hagyd, hogy mások akarata eluralkodjon rajtad, igyekezz elsősorban azt az utat járni, amely elvezet a sikerhez anélkül, hogy a már kitaposott ösvényt, előre begyakorolt taktika szerint követnéd. Hidd el, maradandót csak úgy tudsz alkotni, hogy ha bátran neki mersz vágni az útnak és magad találod ki, hogy az értékrended szerint mi az, ami még belefér és mi az, amiért nem érdemes átlépned a határvonalat!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Parázs vitába kerülsz valakivel, számon kérne ugyanis valamit rajtad, amihez semmi köze és ez téged rettentően felháborít. Mivel nem tartozol senkinek elszámolni valóval, épp ezért nem is érdemes emiatt felhúznod magad és esetleg hirtelen dühödben olyasmit mondani, amely mérgezheti a kapcsolatotokat, sokkal bölcsebben teszed, ha megőrzöd a hidegvéred és higgadtan elmagyarázod az illetőnek, hogy ugyan nem hinnéd, hogy be kellene számolnod neki bármiről is, de ha már itt tartotok, szívesen elmeséled azt, amire kíváncsi, persze csak bizonyos keretek között. Tartsd azonban szem előtt, hogy nem kell a legbensőbb titkaid is kibeszélned csak azért, mert valakit hajt a kíváncsiság. Légy határozott és húzz meg egy bizonyos határvonalat!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Rendkívüli görcsösséggel vágysz valamire, ennek érdekében olyasfajta illúziókat kezdesz felépíteni, amelyek elhitetnek veled valamit, ami nem biztos, hogy a realitással összeegyeztethető. Sokszor nehéz elfogadnod, ha valami elérhetetlen számodra, ám azt érdemes megtanulnod, hogy sokkal jobb, ha még azelőtt engedsz el bizonyos dolgokat, mielőtt nagyon beleélhetnéd magad. Próbálj racionálisabban látni különböző helyzeteket, nem biztos ugyanis, hogy célravezető, ha nem mindig állsz két lábbal a földön. Álmodozni jó dolog, az embernek mindig szüksége is van rájuk, de tudni kell belátni, ha valami csak hatalmas áldozatok árán érhető el, vagy az elérhetetlen kategóriába sorolható. Na azokra nem érdemes az időd pazarolnod!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Váratlan akadályokba ütközöl a mai napon, emiatt veszélybe kerül az általad elvárt minőségi eredmény elérése is. Ne rettenj meg egy kisebb bukkanótól, hisz a gátfutók sem állnak meg, ha közelebb kerülnek a gáthoz. Tekints úgy a helyzetre, mint egy kihívásra, amelyet mihamarabb ésszel és okos taktikával kell tudnod megoldani ahhoz, hogy végül büszkén és elismeréssel tekinthess az elért eredményre. Amennyiben azonnal nyúlcipőt húzol és futásnak eredsz, hosszú időre rányomja majd a bélyegét a bátorságodra, megsokszorosítva a kishitűséged is. Ne akarj lelkiismeret-furdalással elballagni, állj bele két lábbal a helyzetbe és egy nagyobb lendülettel ugord át az eléd gördített akadályt! Hajrá!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Úgy érzed, mostanra kezd kijönni rajtad az elmúlt hetek alatti eszeveszett rohanás, egyszerűen olyan kimerült vagy, hogy egy huzamban tudnál aludni akár egy egész hetet is. A mai napra ne vállalj nagyobb volumenű dolgokat, foglalkozz egy kicsit a testi-lelki épüléssel is, egy jó kis masszázs csodákra képes, érdemes a töltődésnek olyasfajta passzív formáját választani, amely elegendő energiával lát el a hét hátralevő részére is. Ne hagyd, hogy bárki bármi terhet pakoljon a hátadra, eddig Te voltál ugyanis az, aki topon volt, itt az ideje tehát átadnod egy kicsit a staféta botot másoknak is! Dőlj hátra és tedd fel a lábad, hisz megérdemled!

NYILAS (november 23-december 21)

Nem úgy haladnak a dolgaid, ahogy azt szeretnéd, emiatt eléggé frusztráltnak érzed magad, nincs már meg benned az a lelkesedés, ami annak előtte volt. Amennyiben elég fontos azonban számodra az a cél, amelyet kitűztél magad elé, érdemes elgondolkodnod és mérlegelned, hogy min kellene változtatnod ahhoz, hogy sikeressé válhass és olyan tempóban haladhasson minden, általad megkezdett folyamat, ahogyan azt elvárod. Ha most azt mondod, hogy elég volt és hátat fordítasz a dolognak, valószínűleg hosszú ideig bánni fogod azt, hogy nem volt benned elegendő kitartás. Épp ezért, ha szükségét látod, inkább pihentesd a folyamatot egy rövid ideig, hogy aztán inspirációtól szétfeszülve, motivációtól duzzadva ismét belevethesd magad, ezúttal sikerrel!

BAK (december 22-január 20)

Minden erőddel és igyekezeteddel próbálsz a szőnyeg alá söpörni egy számodra kellemetlen dolgot, még mielőtt a környezeted tudomást venne róla, ezzel azonban csak azt éred el, hogy akkor fog arcon csapni, amikor nem is számítasz rá, emiatt nem biztos, hogy felkészülten fogsz tudni reagálni. Érdemes mérlegelned, hogy felvállalod mások előtt is azt, hogy tévedtél, hogy megbotlottál és emiatt alakult úgy a helyzet, ahogy, vagy inkább a végsőkig titkolózol azzal az állandó kockázattal a hátadon, hogy bármikor fény derülhet a titkodra. Lásd be, sokkal jobb tiszta lelkiismerettel, egyenes háttal élni az életed, mintsem mindenki előtt játszani egy szerepet annak érdekében, hogy fény ne derüljön semmire. Egyszer kell csak túlesned rajta, utána mázsákkal könnyebb lesz a lelked!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

A régi monotonitást megunva olyasmin töröd a fejed, ami kicsit kimozdít az egyhangúságból és új lendületet ad végre. Emiatt egészen extrém kalandok is eszedbe jutnak, ám arra érdemes figyelned, hogy a realitások talaján próbálj gondolkodni. Nincs azzal probléma, ha kicsit feljebb tolod a határaidat, ha kimozdulsz a komort zónádból, ám mivel most az a célod, hogy maradandó élményt szerezz, mindenképp olyasmit kellene kipróbálnod, amellyel bármi eredményt érhetsz el úgy, hogy boldog lehess. Nem kell annak a kihívásnak feltétlenül olyan volumenűnek lennie, amely számodra is elérhetetlen, de élvezd, amit csinálsz!

HALAK (február 20-március 20)

Rendkívül súlyos teherként nehezedett rád egy, a múltadban történt kellemetlen esemény, melyből akkor kétségbeesésedben kimenekültél, le sem sikerült zárnod. Ezúttal azonban az Élet kényszerített rá, hogy ismét elővedd és foglalkozz vele, hisz olyan szituáció adódott, ami ezen, múltban történt eseménynek a jelenbeli következménye. Ez esetben ne ess kétségbe, nem kell világgá kürtölnöd a dolgot, csupán tegyél meg mindent azért, hogy mihamarabb pont kerülhessen a végére és ne lehessen hatással sem a jelenlegi, sem a jövőbeli életedre! Jobb, ha a saját lelkiismereted miatt is lezárod az ügyet!