Noémi első útja Tokióba

A modellügynökség

Hogyan kell elképzelni, amikor egy gyönyörű tinédzser életében először indul modellként külföldre? A válasz egyáltalán nem olyan ijesztő, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Az Attractivenál mi úgy valljuk, hogy azt, aki nem szokott még a mély vízben való úszáshoz, kegyetlenség lenne belelökni a medencébe. Vagyis zéró külföldi tapasztalattal nem szívesen engedünk Európába utazni teljesen kezdő modelleket. Első utazások alkalmával közkedvelt célunk Ázsia, azon belül is Tokió és Szingapúr például, amik a tévhittel ellentétben ultra biztonságosak. Zita és Dorina japán kalandjai után most Noémi ideje jött el Tokió meghódítására, ami szerencsére a lehető legjobban sikerült. Fiatal szépségünk japán útinaplójával mutatkozik be ma a blogon:

“Az út előtt nagyon sok teendő volt. Mivel 2 hónapot voltam távol a sulitól, beszélnünk kellett velük arról, hogy hogyan lehetne ezt lebonyolítani. Végül az volt az ötletük, hogy felmentenek 2 hónapig az iskolába járás alól, én pedig a kint létem alatt, plusz amikor hazajövök, igyekszem majd bepótolni az elmaradásaimat, megírni az elmaradt dolgozatokat és beérni a többieket. Ez az ötlet nagyon tetszett nekem és Anyának is, mert így nem kellett magántanulónak lennem, azaz nem kell osztályozó vizsgát tennem a félév végén, amivel nagy teher jött le a vállamról. Az út miatt nagyon izgatott voltam, mert ez volt az első alkalmam Tokióban, de csak pozitívumot hallottam róla, és tudtam, hogy kint lesz Dorina is, aki szintén Attractive-os, és ő tud majd nekem segíteni mindenben.

Mikor Tokióban landoltam, rögtön mentem is castingokra. Emiatt féltem egy kicsit, hiszen majdnem egy napos volt az út és féltem, hogy hogy fogok tudni teljesíteni rögtön a castingokon, de szerencsére az izgalom miatt már csak akkor vettem észre a fáradtságot, amikor a szállásra értem. Az ügynökségem nagyon odafigyelt ránk, és még azon kívül is, hogy mindennap találkoztunk, hiszen ők vitték minket mindenhová, bármikor el tudtuk őket érni, ha gond volt. Egyszer például egy munkára nagyon korán, reggel 5-kor kellett menni, és bár vasárnap volt, az egyik bookerem mégis felkelt és elvitt a munkára, hogy ne kelljen egyedül reggel 5-kor 1 órát sétálnom. Vagy ha például valami elromlott a szálláson, akkor már 20 perc múlva ott is voltak, hogy megjavítsák nekünk. Nagyon vigyáztak ránk és tényleg bármikor és bármiben számíthattunk rájuk. Nagyon rendesek voltak és egy szobába tettek Dorinával, akivel az első naptól kezdve nagyon jól megértettük egymást, és minden este és reggel órákat tudtunk beszélgetni mindenről. Nagyon nagy segítség volt nekem, hogy ő ott volt velem az első hónapban, rengeteg szép emléket szerezve nekem. “

Nézd meg Noémi bemutatkozó videóját, amit a japán bookerei készítettek róla: https://www.youtube.com/watch?v=vl3fj3Joqzo
“A város nagyon tetszett, mert nagyon nagy és nagyon más, mint Budapest. Nagyon szerettem amikor néhány castingra nagyon magas épületekbe mentünk és olyankor akár a 33. emeletről is megcsodálhattam a várost. Este szerettem a leginkább sétálni, mert akkor volt a legszebben kivilágítva a város. A kedvenc városrészem Ginza, de oda sajnos nem sokszor jutottam el, mert az nagyon messze volt onnan, ahol mi laktunk. Szerencsére nagyon könnyű boldogulni egyedül a városban, rengeteg bolt van, ahol nagyon segítőkészek az emberek, ezért ha néha el is tévedtem, mindig volt aki segített megtalálni, hogy merre is kell mennem.

Az első hónapom modellkedés szempontjából is nagyon jól ment, hiszen októberben volt a divathét, ami életem első divathete volt és nagyon sok show-t kaptam, volt amelyiket én nyitottam, és volt amelyiket én zártam. Azon a héten minden nap volt egy show-m, pénteken pedig az egyik show előtt még volt egy gyors fotózásom, ami pedig életem első címlap fotózása volt. Elmondhatatlan, hogy mit éreztem azután a hét után, hiszen hirtelen annyi minden történt velem, és bár nagyon fáradt voltam a végére, és a lábam teljesen szétjött a sok kényelmetlen cipőtöl, annyira boldog voltam, hogy nem érdekelt.

Azt hittem ezután már nem lehet semmi, de tévedtem, ugyanis a következő héten olyan márkákkal dolgoztam, mint Yeezy, Comme des Garçons (azt a showt én nyitottam) vagy a Shu Uemura, ahol találkoztam és beszélgettem kicsit Pharrell Williams-szel.

Az őrült októberem után jött a picit lassabb november, ahol már csak fotózásaim voltak és több időm volt kicsit a tanulásra és a városnézésre koncentrálni. Ekkor kezdtem el nagyon hiányolni a családomat és a barátaimat, és Budapestet is. Decemberben jöttem haza, ami miatt már izgatott voltam, de azért nagyon fog hiányozni Tokió, és a rengeteg csodálatos ember, akit ott megismertem. Alig várom, hogy visszamehessek.”

Nézd meg a galériánkat - 20 kép
Noémi első útja Tokióba