Ezek a kedvenc fura szépségápolási tippjeink

Léderer Fruzsina

Minden nő gyönyörű külsőre vágyik, ezért pedig még a legfurább prakikákra is képes.

Kleopátra tejben és mézben fürdött, és valószínűleg az akkori embereknek épp olyan furcsa volt ez az egyébként nagyon hatékony szépségápolási tipp, mint amikor mostanság mi hallunk valami meglepőt. Márpedig sok különösen hangzó trükköt érdemes kipróbálni, ugyanis tényleg működnek. Eláruljuk a kedvenceinket.

1. A kókuszolaj kiváló sminklemosó. Nagyon gyorsan távolítja el akár a füstös sminket is. Csak tegyél egy keveset vattára, és mosd le a festéket az olaj segítségével.

2. Ha túl vastagnak érzed az alapozódat, adj hozzá egy keveset a hidratáló krémedből, mielőtt felviszed az arcodra, így sokkal könnyedebb lesz a végeredmény.

3. Ha ragyogó arcbőrre vágysz, keverj az arclemosódba egy kevés szódabikarbónát. Az egy evőkanál szódabikarbóna és arclemosó keveréket vitdd fel a nedves bőrödre, jól masszírozd be, majd mosd le. Hetente 2-3-szor ismételd.

4. Szelidítsd meg a szemöldöködet egy kevés hajlakkal. Fújj lakkot egy szemöldökfésűre, és ezzel állítsd be a kívánt formára. Egész nap tutira a helyén marad.

5. Használj kukoricakeményítőt szárazsamponként. Nagyszerűen felszívja a felesleges olajokat a hajadról.

Olvasd el ezt is!
Vágasd ilyenre: Ezek lesznek 2017 kedvenc frizurái

6. A hajvégeidre lefekvés előtt kenj egy kevés natúr arckrémet, így reggelre ápolt és fényes lesz a hajad.

7. Mikor egy új cipőt először veszel fel, a lábad kényes pontjaira, ahol vízhólyagok szoktak kialakulni, kenj dezodort, vagy szórj egy kis púdert.

8. Mielőtt lakkozod a körmeidet, kend körbe a körmöd melletti bőrfelületet sima stiftes ragasztóval. Így, ha félremegy a lakk, könnyen megszabadulhatsz tőle a felesleges helyeken.

9. Egy aszpirint, egy A-vitamin kapszulát és egy evőkanál tengeri sót oldj fel kókuszolajban és egy kevés vízben. Mártsd bele a körmeidet, tartsd a keverékben 10 percig, majd töröld le a mixet papír segítségével az ujjaidról. Megerősíti és megszépíti a körmeidet.

10. Ha kijött egy pattanásod, vizezz be egy vattát, tedd be a mélyhűtőbe, majd helyezd a fagyos vattát a pattanásra. Hagyd rajta 10-15 percig, és szépen visszahúzza a gyulladást.

Próbáld ki a tippeket!