A vörösáfonya a szezon új kedvence - Mire használd a szépségápolásban?

Léderer Fruzsina

Amellett, hogy finom, egy csomó mindenre jó még.

A téli desszertek egyik kedvenc ízesítője a vörösáfonya, és sokan nyersen fogyasztva C-vitamin forrásként szedik, illetve arra, hogy megelőzzék a felfázást. Ezekre mind valóban nagyon hatékony a vörösáfonya, de ez még nem minden! A szépségápolásban is rengeteg dologra használható magas antioxidáns tartalma miatt.

Kiváló ránctalanító

Kétfajta E-vitaminban is gazdag, ezért a ráncok legnagyobb ellensége. Mint ismeretes, az antioxidánsok segítik a bőrt abban, hogy minél tovább megőrizze feszességét, rugalmasságát. A vörösáfonyában ezekből rengeteg van, így érdemes fogyasztani is, és magadra is kenni, hogy kívül-belül fiatal és fitt legyél.

A kollagéntermelést is elősegíti, ha rendszeresen megeszel néhány szemet, ráadásul nagyon finom gyümölcs, így nem is lesz nehéz.

Külső hatások elleni védelem

A kétféle E-vitamin, amik antioxidánsok, nem csak a ráncok ellen védenek, hanem a környezet által okozott hatások ellen is. Bár tudjuk, hogy rendszeresen használsz napvédő krémet az év minden szakában, mégis lehet, hogy egy-két pigmentfolt képes kialakulni a bőrödön. Ezeket is kivédi a vörösáfonya krém formájában is, és akkor is, ha gyakran fogyasztasz belőle. A hideg által okozott száraz bőrfoltokra is tökéletes, szépen gyógyítja ezeket, illetve meg is tudja előzni.

Szárazság és fakóság elleni kezelés

Ha rendszeresen problémát okoz neked a bőröd szárazsága, vesd be a vörösáfonyát. A vitaminok, amiket benne találhatsz, ragyogóvá teszik a bőrödet, és puhítják. Végre színt kap a szürkés, fakó arcbőröd a téli hidegben. Készíts vörösáfonyából és egy kevés mézből pakolást, és hagyd magadon 20-25 percig. Nagyon hálás lesz érte a bőröd, meglátod. Ha teheted, szerezz be egy krémet, ami tartalmazza a csodagyümölcs kivonatát, és naponta krémezd magad vele.

Káliumot, mangánt, és gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz a vörösáfonya, ezért nagyon jót teszel vele a testednek, ha naponta bekapsz egy-két szemet frissen vagy kiszárítva.

Olvasd el ezt is!
Ahogy ma ismerjük az avokádót, annak vége

Igazi csodagyümölcs!