Alkoholos ital, ami egészséges - nem a bor! Idd heti háromszor!

Europress
Kata

Nem csak a bor, de a pezsgő is jó hatással lehet egészségedre.

Azt már régóta köztudott, hogy nem csak a vörös, de a fehérbor is lehet egészséges, ha mértékkel fogyasztjuk, mert sok antioxidánst tartalmaznak és más előnyökkel is bírnak. De arról eddig senki nem beszélt, hogy az év végi bulik, majd a báli szezon kedvenc itala, a pezsgő is jót tehet szervezetünknek. Pedig így van!

Kevés kalória

Míg egy pohár fehér vagy vörösborban olyan 135-200 kalória van, addig egy pohár pezsgőben mindössze 95. És minél kevesebb cukor van benne, annál kisebb a kalóriamennyiség is.

Segít megelőzni a demenciát

Több kutatás is bizonyította, hogy ha heti három alkalommal iszunk egy-egy pohár pezsgőt, azzal segítünk megőrizni agyunk egészségét. Patkányokon végzett kísérletek is azt mutatták, hogy a pezsgő serkentheti az agyműködést, aminek hála a kisállatok hamarabb oldottak meg bonyolult feladatokat, mint absztinens társaik.

Jót tesz a bőrnek

A pezsgőben található borkősav javítja a bőr tónusát, az ital antioxidánstartalma pedig segíti védelmét, hogy könnyebben felvehesse a harcot a szabad gyökökkel szemben. Ezzel pedig csökkenti a kipirosodás, gyulladások előfordulását.