5 rémisztő jel, hogy dehidratált vagy

Europress
Kata

Nem árt ezeket komolyan venni!

A kiszáradás olyan dolog, amiről hajlamosak vagyunk elhinni, hogy velünk bizony nem fordulhat elő. Pedig sokan egyáltalán nem visznek megfelelő mennyiségű folyadékot a szervezetünkbe, ami különösen fontos lehet, ha sokat sportolnak, éppen megfázás gyötri őket, vagy csak gyors az anyagcseréjük. A kiszáradás jele lehet, ha száraznak érezzük a torkunkat, vagy erősebb sárgás színű a vizelet, de vannak más árulkodó jelek is, amik arra figyelmeztetnek, hogy sokkal több folyadékot kellene innod!

1. Kellemetlen lehelet

Amikor nem iszol eleget, kevesebb nyál termelődik a szádban, ami a baktériumokat távol tartja. Hiányában ezek elszaporodhatnak, így kellemetlen leheleted lehet, akit nem árt elkerülnöd!

2. Zavarodott lehetsz

Amikor alacsony a szervezet hidratáltsága, előfordulhat, hogy zavarodottnak, nyugtalannak érzed magad, mert a vízhiány miatt nehéz koncentrálni. Így amikor a zavarodottság mellett a dehidratáltság más jeleit is tapasztalod, tudni fogod, mi a probléma.

3. Rugalmatlan bőr

Ha meghúzod picit például a karodon a bőrt és az nem ugrik rugalmasan vissza, akkor bizony rendesen dehidratált vagy. Normál állapotban ugyanis a bőrnek gyorsan vissza kell nyernie a formáját.