Visszaszámlálás indul – készüljünk együtt a szilveszterre

Lakatos Márk

Gondolom, már Ti is érzitek a lábatokban a bugit és nagyban készültök az év utolsó, fergeteges bulijára, a szilveszterre! Éppen ezért arra gondoltam, hogy a mai cikkben arról kérdezem Istenes Katát, az AVON bőrápolási szakértőjét, hogy hogyan tudjuk sminkünket tartósabbá, úgymond "parti-képesebbé” tenni a megfelelő arcápolás segítségével, illetve kikértem Szabó Doris, az AVON sminkmesterének véleményét, hogy ő milyen sminket javasol Nektek egy ilyen alkalomhoz.

M: Drága Katám! A karácsonyi ünnepek után mindenki a szilveszteri bulira készül. Ilyenkor igen fontos, hogy mielőtt feltennénk a sminket, megfelelően előkészítsük és ápoljuk arcbőrünket. Jól gondolom?

K: Ez abszolút így igaz. Egy buli, pláne szilveszterkor, hosszúra nyúlhat, ami azt jelenti, hogy arcunknak még hosszabb ideig kell top formában lennie. Számtalan hölgy fordul hozzám azzal a problémával, hogy az este előrehaladtával a T-vonalban egyre zsírosabb lesz a bőre, míg az arc szárazabb területei, mint például az orcák és az áll körüli rész hajlamos eléggé kiszáradni, erről pedig még az alapozó is sok esetben lepereg. Ezekre az összetett problémára azt tudom javasolni, hogy a készülődés során a zsírosodásra hajlamos T-vonalra vigyünk fel egy pórusösszehúzó, zsírtalanító pakolást, míg a szárazabb területekre vigyünk fel egy tápláló, hidratáló arcmaszkot. Ezzel az apró praktikával könnyedén elérhetjük azt, hogy a sminkünk tartósabb és szebb legyen.

M: Nagyon jó ötlet Kata, így a buli előtt még egy kicsit relaxálni is tudunk, amíg az arcunkon vannak a pakolások. Most pedig, ha már említetted a sminket, Dorishoz fordulok. Milyen sminket javasolsz a lányoknak egy pörgős szilveszteri buliba?

D: A fiatal csajok imádják a füstös szemet. Ez az a smink, ami véleményem szerint sosem megy ki a divatból, és amivel igen nehezen nyúlhatunk mellé, bármilyen alkalomról is beszélünk. Mivel szilveszterről van szó, én azt javasolom, hogy a klasszikus füstös szemsminket mindenképpen bolondítsuk meg egy kis plusz színnel, például egy vad türkizzel. Amennyiben tekintetünket szeretnénk még intenzívebbé varázsolni, akkor a felső szemhéjunkra húzzunk egy szép tusvonalat, majd természetesen koronázzuk meg az egészet egy fekete szempillaspirállal. Végül egy visszafogottabb, természetes árnyalatú rúzzsal tudjuk ellensúlyozni a szemek hangsúlyosságát.

Javasolt termékek:

Turkish Hammamm rhassoul agyagos tisztító arcmaszk

Anew Vitale nappali krém SPF 25 UVA/UVB-szűrővel

True Colour négyes – Smokey Grey

Mega Effects

SuperShock ünnepi csomagolásban

Luxe ajakrúzs – Nude Slip

Készítettünk egy kis videós segítséget is, nézzétek meg, hogy csinosítottuk ki Dórit szilveszterre! ;)