Új arcok a láthatáron: Branka első fotózása

A modellügynökség

Hogyan lehet beletanulni a modellkedésbe? Megéri jelentkezni, vagy igent mondani, ha felkeresnek? Mi a menetrendje a modellé válásnak? Hogyan lehet beletanulni a modellkedésbe? Megéri jelentkezni, vagy igent mondani, ha felkeresnek? Mi a menetrendje a modellé válásnak?

Minden kérdésedre választ kaphatsz, ha követed egyedülálló sorozatunkat, melyben új arcaink karrierjének felépítését követheted végig egészen az első pillanatoktól.

Branka történetét ott hagytuk abba, hogy a sikeres Facebook scouting után behívtuk egy személyes találkozóra, ahol rengeteg új információt hallott a modellkedésről, ami szerencsére egyre jobban elkezdett tetszeni neki. Ahogyan azt ő is mesélni fogja, a legelső fontos állomás egy modell életében az, hogy elkezdjük tesztfotózással felépíteni a modellkönyvét. Branka életében először állt kamera előtt, amikor kedvenc fotósunk, Mihály Zoltán több stílusban is lencsevégre kapta.

Branka: “Mikor először mentünk a modellügynökséghez, Orsi elmondta, hogy a kinézetemen nem szabad változtatnom (haj, bőr, szemöldök, stb.) és, hogy kb. egy év amíg összeállítják a modellkönyvemet, ehhez pedig szükségem lesz több tesztfotózásra is. Mondta, hogy mindent meg fogok tanulni a fotózások alatt, fölösleges pénzkidobás lenne modelliskolába járnom. Mivel nem vagyok túl magas, nekem 110%-kal kell majd bizonyítanom a kamera előtt, de bízik benne, hogy ez nekem menni fog.Tavaly augusztus végén jártam először az Attractivenál és az első tesztfotózásom idén szeptemberben volt. A fotózás előtt a bookereim elmondták, hogy frissen mosott hajjal, smink nélkül érkezzek és hozzak magammal testszínű fehérneműt és nagyon fontos, hogy legyek kipihent.

Az első tesztfotózásom az Attractive irodájában volt. Az egyik bookerem, Juli írt, hogy egy nagyon szuper, Milánóban élő fotós ráérne és megbeszéltük az időpontot. Mihály Zoltán volt a fotós, a sminkes Kovács Viktória, a stylist pedig Rácz Bella. Anya elkísért a fotózásra, amíg felkészítettek, addig ott maradt velem, de utána elment. Tudta, ha ott marad végig, akkor rá fogok figyelni és azt fogom csinálni, amiről úgy gondolom, hogy neki tetszene. Így nem tudtam volna figyelni és tanulni a fotóstól és a stáb többi tagjától. Igazándiból először nagyon izgultam, de már az előkészületek alatt a stáb próbált velem beszélgetni. Viki mondta, hogy ha bármi kényelmetlen a sminkelés alatt, akkor nyugodtan szóljak, Bella pedig nagyon klassz szetteket hozott. Igaz, nem tudtam mindegyiket úgy felvenni ahogyan kellett volna. Emlékszem, Juli és Bori, vagyis a bookereim, nagyon aranyosan elnevették magukat, amikor kijöttem az egyik szettben és segítettek utána rendesen eligazítani a ruhát. Zoli is beszélgetett velem az előkészületek alatt, mire beálltam a kamera elé, már nyugodtabb voltam.

A fotózás alatt Zoli segítő instrukciókkal látott el, Juli és Bori pedig folyamatosan bátorítottak. Zolitól sok mindent tanultam a fotózas alatt, például, hogy hogyan tartsam a kezem és mekkora távolságot tartsak az ujjaim között, hogy a képeken szebben mutasson, vagy, hogyha éppen nem a kamerába nézek, akkor találjak magamnak egy pontot, és fókuszáljak arra, hogy ne tűnjek bambának a kamera előtt. Azt is tanácsolta, hogy tanuljak meg a szemöldökömmel játszani (azért a szemöldök jó tartását, bevallom, még sokat kell gyakorolnom).

Ez a fótózás nagyon meghatározó volt, mert itt döntöttem el, hogy ha megfelelek, akkor szeretnék modellkedni. Nézd meg a galériában a fotózás végeredményét:

Nézd meg a galériánkat - 12 kép

Bár mindegyik képet imádom, ez a kettő lett a kedvencem:

Azért szeretjük ezt a sorozatot, mert a Facebookos képektől kiindulva az első polaroidokon át látni fogod, hogy kész fotósorozatokon mennyit változnak és fejlődnek modelljeink.

Neked milyen kérdésed lenne az újonc Brankához?