Csodás aloe - így használhatod a szépségápolásban!

Europress
Kata

Nem véletlen használja olyan előszeretettel a kozmetikai ipar.

Az aloe vera gyakorlatilag csodaszernek számít a szépségápolásban, mert nagyon sok különféle problémát lehet vele orvosolni. Ehhez pedig nem is kell különböző aloés termékeket megvenned, mert eláruljuk, hogyan használhatod ezt a növényt házi módszerekkel is!

1. Szempillaápoló szérum

Keverj egy teáskanál aloe gélt egy teáskanál fekete ricinusolajba, majd egy tiszta szempillaspirál segítségével fusd át vele a szempilláidat lefekvés előtt. Erősíti a pillákat és a növekedésüket is elősegíti.

2. Szemkörnyékápoló

A sima aloe vera gélt kend fel a szemeid alá ébredés után, vagy akkor, ha éppen allergiától szenvedsz. Mivel gyulladáscsökkentő, így a puffadást is hatékonyan csökkenti és még hűsít is.

3. Ápoló sminklemosó

Szintén a tiszta aloe gélbe mártogass bele egy vattakorongot, majd azzal töröld át az arcodat lefekvés előtt. Szépen lehozza a maradék sminket, miközben gyengéden ápolja is a bőrfelszínt.

4. Pattanástalanító

Mindig tarts otthon aloe növényt, mert sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged. Ha kijött egy csúnya pattanás, akkor egy félbevágott aloe levél belsejével dörzsöld át, mert gyulladáscsökkentő hatása itt is érvényesülni fog.