Nagyanyáink házi szépségtrükkjei, amik tényleg működnek

Europress
Kata

Nem hiába maradnak a köztudatban.

Drága nagyanyáinknak számos olyan régi szépségtrükk van a birtokában, melyeket generációkon át öröklődnek. Persze vannak közöttük olyanok, melyeknek nincs valódi hatása, mások pedig akár károsak is lehetnek, de sokkal több valóban hasznos tippet leshetünk el tőlük. Összegyűjtöttük a kedvenceinket!

Viszlát, szappan!

Sose használj szappant az arcodon! Ha nincs a közeledben lemosó, akkor inkább hagyatkozz a csapvízre. Azt ugyanis már nagyanyáink megtanulták, hogy a szappanok ugyanis szárítják az arc érzékeny bőrét. Helyettük inkább olajos bázisú lemosókat válassz.

Cukros bőrradír

Ezer éve bevált módszer, hogy a bőrradírokba - legyen szó háziról vagy professzionálisról - cukrot tesznek. Hiszen ez hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. A nők régi trükkje, hogy testápolóhoz, vagy tusfürdőhöz kevernek belőle, és így masszírozzák át a bőrüket. De olíva olajba is teheted például.

Minőség vs mennyiség

Nem minél több sminkterméket kell venni, hanem csak a legjobbakból párat, melyeket sokáig használhatsz és valóban jól működnek. Nagyanyáinknak nem volt mindig pénze arra, hogy bármit megvegyenek, így nagyon körültekintően választottak - kövesd a példájukat!

Burgonya a szemek alá

Jól bevált trükk, hogy a szemek alatti karikák eltüntetésében nagy segítség lehet a burgonya. Csak vágj egy-egy vékony karikát, mosd át, és tedd őket a megfelelő helyre 5-10 percre. Jobban működnek, mint az uborka és mindig kéznél vannak!