Ezek lesznek 2017 legjobb bőrápolási tippjei

Léderer Fruzsina

Indítsd az új évet tökéletes bőrrel!

Új év, új esélyek. Mikor is kezdhetnél egy tökéletes bőrápolási rutint bevezetni, ha nem január elején? Eláruljuk, miket érdemes megfogadnod, és be is tartanod jövőre, ami a bőrápolást illeti. Íme, a lista!

1. Edd magad szépre!

Minél rostosabb és egészségesebb ételeket eszel, annál tisztább és ragyogóbb lesz a bőröd. Tedd le örökre a cigit, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, felejtsd el örökre a cukrot és a sok lisztes ételt, és meglátod, a bőröd kitisztul.

2. Szerezz be egy selyem párnahuzatot!

A párnád és a bőröd egész éjjel érintkeznek, ezért nagyon lényeges, hogy a huzat mindig tiszta legyen, ne kerülhessenek róla szennyeződések az arcodra. Ha egy puha, finom selyemhuzaton alszol, a bőröd nem gyűrődik össze éjszaka, és kevésbé alakulnak ki a ráncok. Érdemes befektetni egy ilyen jó minőségű huzatba.

3. Kezdj el arcolajakat használni!

Mindegy, milyen típusú a bőröd és mennyi idős vagy, egy ápoló olajat érdemes beszerezned. Naponta-kétnaponta masszírozz az arcbőrödre pár csepp olajat, ha ragyogó és puha arcra vágysz.

Olvasd el ezt is!
Így tedd még hatékonyabbá krémjeidet!

4. Dupla tisztítás, a tuti tipp

Először alaposan tisztítsd le a sminket az arcodról olajos lemosóval, ezután pedig vízbázisúval távolítsd el a szennyeződéseket a bőrödről. A vízbázisú az olajos lemosó maradékait is szépen leviszi. Így tutira minden olyantól megszabadul a bőröd, ami szennyezhetné.

5. El se indulj otthonról fényvédő nélkül!

Mindegy, hogy 2016, 2017 vagy 2283 az év, amit írunk, ez sosem változik: fényvédő nélkül ne menj szabadtérre, ha szeretnéd elkerülni a ráncokat. Reggel alapos tiszítás, hidratálás, fényvédő majd smink az ajánlott sorrend.

6. Ne piszkáld kézzel!

Igyekezz minél kevesebbszer hozzányúlni az arcodhoz, és ha teheted, a telefonodat is minél gyakrabban tisztítsd meg. Rengeteg láthatatlan baci rejtőzik a kezeiden, amiket még szappannal is nehéz lemosni. Ezek könnyen átkerülnek az arcodra, ezért jobb, ha távol tartod őket az arcodtól, és egyáltalán nem piszkálod kézzel a bőrödet.

Fogadd meg a tanácsokat!