Így tedd még hatékonyabbá krémjeidet!

Europress
Kata

Van pár trükk, amitől még hatékonyabbak lesznek.

A kedvenc mindennapi krémeket és szérumokat, vagy akár arctisztítókat rutinból használjuk, de lehet hogy nem tökéletesen. Bőrgyógyászok és kozmetikai guruk tanácsait összegezve gyűjtöttük neked össze, hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!

1. Tisztíts úgy, mint egy profi

Azt hinnéd, ebben tényleg nincsen semmi varázslat, de mégis! Azokra a területekre koncentráld arcodon a tisztítókat, ahol legjobban látszódnak a pórusok. Itt gyűlik össze ugyanis a legtöbb szennyeződés, melyek eltömíthetik őket. A többi felületen elég az átlagos tisztítás.

2. Hidratálj, amíg puha és meleg a bőröd

A szakemberek szerint a leghatékonyabb mindenféle bőrápolási terméket felvinni közvetlen zuhanyzás/fürdés után. Ilyenkor igyanis kitágulnak a pórusok, puha és meleg a bőr, ráadásul még nedves is, így a vizet is jobban be tudják zárni a mélyebb rétegekbe a hidratálók.

3. Radírozz párszor egy héten

A bőrradírozás nem csak azért fontos, hogy a bőröd fényét visszaadja, hanem azért is, mert ha az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, pattanások alakulhatnak ki és a krémek sem tudnak rendesen felszívódni. Szóval hetente 2-3 alkalommal érdemes radírozni.