Kiderült: a boldog párkapcsolat vagy a pénz boldogít inkább?

Europress
Birta Brigi

Egy friss kutatás kiderítette, mi teszi igazán boldoggá az embereket. Szóval legközelebb könnyebb lesz dönteni, ha a karrier és a szerelem áll egymással szemben.

Olvasd el ezt is!
Meglepő, de jó dolgok is történtek 2016-ban

A London Shool of Economics kutatói 200.000 embert kérdeztek meg világszerte a témában. Közöttük volt mindenféle korú, nemű, nemzetiségű, keresetű és munkájú ember, és arra kellett választ adniuk, hogy mitől érzik magukat a legkiegyensúlyozottabbnak, boldogabbnak és elégedettnek. Egy 1-10-ig terjedő listán kellett ez alapján értékelniük olyan dolgokat például, mint a pénz, a párkapcsolat, munka, egészség, külső adottságok és hasonlók, és két dolog nem kaphatta meg ugyanazt az értékelést, így tulajdonképpen sorba kellett tenniük a dolgokat.

  • Kiderült, hogy a pénz egyáltalán nem az, ami a hosszú távú boldogságot adja, viszont egy tartós kapcsolat igen. A válaszadókat az tette leginkább padlóra, ha elveszítették a szerelmüket, ez okozott a legtöbbjüknél depressziót is.
Olvasd el ezt is!
7 tanács a legboldogabb szerelmes pároktól
  • Azt is megtudhattuk, hogy egy könnyed barátai találkozó, vagy már egy kedves Instagram-poszt is könnyedén felvidítja az embereket, de ezek csak rövidebb ideig tartó boldogságot okoznak, főként, ha nem ismétlődően fordulnak elő.

  • Ami még nagyon fontos a boldogság szempontjából, az a fizikai és mentális egészség. Egyértelműen kirajzolódott, hogy bármelyik hiánya képes meggátolni az embereket a boldogságukban.


Hogy mi a tanulság? Bármennyit is veszekszel a pasiddal az anyagiakon, vagy bármennyit is agyalsz azon, hogy nem kellett volna-e elvállalnod azt a munkát, ami költözéssel járt volna, tartsd szem előtt, hogy legboldogabbá a kielégítő családi élet és párkapcsolat tesz!