Így teszed magadat boldogtalanná a párkapcsolatodban

Europress
V. Zsófi

Egy viselkedéskutató közgazdász videóban magyarázza el, mit rontunk el olyan sokan a kapcsolatunkban.

Amikor már hosszú ideje vagy egy kapcsolatban, könnyű a szomszéd fűjét zöldebbnek látni, vagyis irigykedni a szingli barátokra, akik kalandból kalandba csúsznak és úgy tűnik, remekül szórakoznak. Folyton új, izgalmas embereket ismernek meg, míg te emellett a nem éppen tökéletes férfi mellett vesztegelsz. Ismerős gondolatmenet?

Csak éppen ez a gondolkodásmód teszi tönkre a kapcsolatodat és tesz (sokszor ok nélkül) elégedetlenné és boldogtalanná. Dan Arley viselkedéskutató közgazdász TED-es videójában rámutat ennek a gondolatmenetnek a hibáira. Például arra, hogy minél kevésbé ismerünk valakit, annál tökéletesebbnek tűnik, ahogyan a mostani szerelmed is a kapcsolatotok elején, emlékezz csak vissza! A hibák és tökéletlenségek csak később válnak láthatóvá, ám mindenkinél láthatóvá válnak egy idő után. Ezért butaság idealizálni az ismeretlen flörtöket és Tinder-profilokat.

„Amikor egyik lábbal a kapcsolatban a másikkal pedig azon kívül állunk és folyamatosan azon gondolkodunk, hogy mennyire csábító és izgalmas az azon kívüli világ, az nem éppen jó módszer arra, hogy a kapcsolatunkba befektessünk. Ugyanis a kapcsolat pont attól lesz jobb, ha abba fektetjük az energiánkat.”

-

– mondja Arley. Nézd meg a videót és fogadd meg Arley tanácsait, ha boldogtalannak érzed magad a kapcsolatodban!

Olvasd el ezt is!
5 jel, hogy jó párkapcsolatban élsz

Ismerős probléma?