Ha a szőnyeg alá söprünk mindent, előbb-utóbb kijön az allergiánk – kommunikáció a párkapcsolatban

Mojzes Nóra, Vous.hu

Általános probléma a párkapcsolatokban a rossz kommunikáció, vagy a kommunikáció teljes hiánya. Most nem arra gondolok, hogy nem osztjátok meg az apró-cseprő mindennapos történéseket, hanem hogy a mélyebb gondolatokat, problémákat egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen osztjátok meg egymással. Sőt, azt is csak akkor, amikor már olyannyira felgyülemlett bennetek a sérelem, hogy – szinte a semmiből – a nyakába zúdítjátok minden nyűgötöket, miközben ő értetlenül áll a történések előtt.

Ezt nevezem én „pöfeteggomba” szindrómának – amikor egyszercsak szétrobbantok a bennetek felgyülemlett párkapcsolati problémáktól. Ezt én magam is jól ismerem!
Mióta az eszemet tudom, mindent megosztottam, illetve megbeszéltem a partnereimmel. Minden egyes apró kis gondolatomat „kihangosítottam” annak érdekében, hogy ne legyenek titkok, így problémák sem közöttünk. Aztán egy idő után rájöttem, hogy ez nem jó. Nem jó, ha nem kommunikálunk egymással, de az sem, ha az ember nyitott könyvként éli az életét a párja mellett.

De mi is lenne akkor az ideális? A cikk folyatásából kiderül, KATTINTSATOK IDE!