A legszebb karácsonyi vásárok, amiket idén muszáj megnézned

Joy.hu

Már javában zajlanak a csodás adventi vásárok, amik közül most elhoztunk neked három elérhető közelségben lévő, gyönyörű helyszínen zajló rendezvényt!

Budapest

Két nagyobb helyszínen, a Vörösmarty téren és a Szent Istvén téren, a Bazilikánál zajlik idén is az adventi vásár. November 25-től január 2-ig várják az érdeklődőket mindkét ünnepi forgatagban - előbbit a sok szép kézműves ajándék miatt, míg az utóbbit a street food kínálat és persze a minden évben felállított jégpálya miatt ajánljuk. A Bazilikánál a vásározók idén is láthatnak majd fantasztikus fényfestést az épület falán, míg a Vörösmarty téren ünnepi zenei koncertek és gyermekfoglalkozások is lesznek.

Budapest, Vörösmarty tér
Olvasd el ezt is!
A 11 legjobb karácsony dal a 90-es és 2000-es évekből
Budapest, Szent Istvén tér

Bécs

Ki nem hagynánk a felsorolásból! És azt is meg kell jegyeznünk, hogy a közeli Ausztriában nem csak Bécsben, de sok más városkában is nagyon hangulatos kis karácsonyi vásárok várják az érdeklődőket - csak az osztrák fővárosban több, mint 17 ilyen rendezvény lesz, ami azért elég szép szám! Az itteni legnagyobb vásár igazi kis mesevilág, amely minden évben a Városháza előtti téren kap helyet. Az idén 26. alkalommal megrendezett Christkindlmarkt minden évben kb. 3 millió látogatót vonz az ünnepi időszakban, ami nem is csoda: a gyerekeket a Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja, míg szüleik 144 stand kínálatából válogathatnak, amelyek kulináris élvezeteket, és sok-sok gyönyörű ajándéktárgyat kínálnak.

Pozsony

Szlovákia szintén elég közel van hozzánk, és az itteni vásár is megér egy látogatást, hiszen gyönyörű ilyenkor a Fő tér, a Ferencesek tere, és a Hviezdoslav tér környéke. Itt is jégpályával, több mint 150 standdal, és számos hagyományőrző programmal várják a látogatókat. Különlegesség: idén egy teljes utcát fedtek be a szervezők fagyönggyel és fenyőágakkal, így ha itt csókoljátok meg egymást, akkor állítólag örök szerelemre számíthattok!

Te melyik vásárt nézed meg idén?