Öt idézet a női-férfi viszonyokról Lakatos Leventétől

Promóció

A napokban jelent meg a kétszeres Aranykönyv-díjas író, Lakatos Levente legújabb regénye, A pillangók ébredése.
A Szigor-trilógia második kötete mesterien ötvözi az erotikát, a romantikát és a legkegyetlenebb hatalmi játszmákat. A megjelenés örömére megkértük a szerzőt, válogassa össze a regényéből az öt legkedvesebb, női-férfi viszonyról szóló idézetét, és azokat kommentálja is nektek.

Ötödik
”Nem attól leszek férfi, ha letagadom magam előtt, hogy felkavar a találkozás, hanem attól, ha felülkerekedek ezen az érzésen.”
Mi férfiak hiába mutatkozunk rendíthetetlenül vakmerőnek, az érzelmeinktől rendszerint megszeppenünk. És, ami ennél is csúfabb, hogy küzdelem helyett általában inkább gyáván eliszkolunk. Férfiasabb volna a regényem főszereplője, Igor példáját követve megbirkózni azokkal a félelmetes érzelmekkel…

Negyedik
“Míg a nőknek a romantika leginkább a hangulatot jelenti, a férfiaknál az időhúzást. A hangulat és az idő azonban nem ellenségek.”
Férfi és nő két külön nyelvet beszél – mondogatják a bölcsek. Például míg a nőknél létszükség a romantika, a férfiak általában csak felesleges időhúzásnak érzik a gyengéd, érzelmektől túlcsorduló pillanatokat, mondván, hogy eredményében ugyanoda – az ágyba – jutunk…

Harmadik
“Persze minden nő vágyik arra, hogy ő legyen az, aki a rosszfiút betöri. De a rosszfiúk kivétel nélkül maguktól szelídülnek meg, az akaratra, külső nyomásra megmakacsolják magukat.”
Nagyon érdekes megfigyelés, hogy miközben a fiatal nők fanyalognak, ha egy férfinak a könnyen kapható lányok tetszenek, ők a rosszfiúkat részesítik előnyben… És miközben a betörni való, vad férfiakra után vágyódnak, elszalasztják a valóság izgalmait. Merem állítania, hogy még magát legmagányosabbnak érző nő körül is található olyan férfi, aki a csillagokat lehozná érte, ha tehetné. Csak észre kellene őt venni.

Második
”A férfiak általában fesztelenebbül kezelik a szexualitást, sokukat például hidegen hagyja, ha véletlenül közönséget kapnak. Talán ez is annak a rossz beidegződésnek tulajdonítható, miszerint egy fiú szüzességének elvesztése ünnep-, ugyanakkor egy lányé gyásznap. Míg a férfi nyer, addig a nő veszít, ha szexel, és ez az attitűd mindenkit végigkísér az életutunkon.”
Amit a fiúknak szabad, a lányoknak tilos – ezt neveli belénk a társadalom. A lány szüzességét hosszan őrizgetni illik, miközben a fiúknál furcsállják, ha sokáig ártatlanok maradnak. Van még hova fejlődnie a világnak a szexuális felvilágosodás, illetve az egyenjogúság terén.

Első
“Találkozásunk óta a hatalom ellen lázadunk, pedig a hatalom valójában a mi kezünkben van. Amint két, egymáshoz vonzódó ember elbukik a vággyal szemben, hagyják, hogy a másik uralkodjon felettük. Én a te hatalmad alatt állok. Te az enyém vagy.”
Gyakran esünk abba a csapdába, hogy miközben “uralkodni” akarunk a párunk felett, azt szeretnék, ha vakon belénk zúgna, a saját érzelmi függetlenségünkért kézzel-lábbal küzdünk. Azt gondolom, hogy a hús-vér kapcsolatban a két félnek egymás hatalma alá kell kerülnie, aminek a természetes velejárója a kiszolgáltatottság…

Ha tetszettek Levente gondolatai, szerezd meg A pillangók ébredése című regényét!