Folyamatosan kiszárad a szád a hidegben? Ezt tedd!

Europress
Kata

Általános probléma, amire szerencsére van pár jó megoldásunk.

A téli hidegben a szánk egyébként is nagyon érzékeny bőre folyamatosan ki van téve a hűvös levegő okozta károsodásnak. Kisebb a páratartalom és a hőmérséklet megviseli a bőrfelszínt, amitől kicserepesedhetnek, felrepedezhetnek az ajkak - ettől pedig nem is olyan könnyű megszabadulni. De hogyan lehet karbantartani az ajkakat ebben az időben?

Fontos, hogy kétszer annyira hidratálj, mint egyébként. Keress olyan ajakápolókat, melyek teli vannak E-vitaminnal, ami segíti a regenerációt, ugyanakkor hasznos, ha minél nagyobb arányban tartalmaznak természetes olajokat és vajakat. Előbbiek védőréteget képeznek, utóbbiak pedig ápolnak. Nagyszerűen működik télen a shea vaj és a kakaóvaj is valamint benntartja a nedvességet az argán olaj, a kókuszolaj és az avokádó olaj. Utóbbi a felrepedezett bőrt is gyógyítja, ha már ott tart a helyzet.

Az ápolást érdemes hetente egyszer-kétszer ajakradírozással is megtámogatni, hogy a tápanyagok könnyebben felszívódjanak és kifejthessék a hatásukat. Ezt kifejezetten erre kitalált termékekkel is elvégezheted, de a fogkeféd is nagy segítség lehet benne. Óvatosan dörzsöld át vele az ajkaid.