7 meglepő dolog, amit a szülés alatt és után tapasztalhatsz

Europress
Joy.hu

Ezekről talán kevesebb szó esik, hiszen tényleg elég furcsa dolgokat szedtünk listába!

1.) Nagyon sokat fogsz izzadni

És nem csak a szülés alatt, hanem akár utána is, napokig! De ne ijedj meg, ez normális! A kismamák egyik leggyakrabban feltett kérdése az a kórházi szobákban: "Meleg van itt?" Pedig csupán arról van szó, hogy a tested így szabadul meg a felesleges víztől, a hormonjaid pedig próbálnak visszaállni a normál "kerékvágásba". Ne szégyelld tehát, ha gyakrabban kell kérned a nővéreket, hogy cseréljék ki az ágyneműdet!

2.) Összhúzódásaid, fájdalmaid a szülés után is lehetnek

Bizony! Ezek az összehúzódások legalább annyira erősek és intenzívek, mint a vajúdás alatt. A fájdalom elsőre megrémiszthet, pedig ez is normális folyamat: a méhed így "megy össze" újra normál méretűre, amilyen a terhesség előtt is volt.

3.) Tükör a szüléshez?

Igen, ilyen is van! Több kórházban is van rá lehetőség (habár főleg külföldön, nálunk ez még nem nagy divat), hogy kérj egy nagy tükröt a vajúdás, illetve a szülés alatt. Így tényleg premier plánban nézheted az egészet - már ha van erre igényed...

4.) Először nehéz lesz felismerni a saját gyermeked a sok egyforma baba között

Sok kórházban van arra lehetőség, hogy egy üvegfalon keresztül be lehessen lesni a csecsemőosztályra. Ne lepődj meg, ha az első egy-két napon itt nem fogod elsőre kiszúrni a saját csemetéd, ugyanis tényleg minden kisbaba szinte egyforma! Ne gondold, hogy ettől rossz anya vagy, ez is teljesen természetes! A 2-3. napon már tízezer közül is megmondod majd, hogy melyik a te picid!

5.) A férjed/barátod MINDENT látni fog

Már ha úgy döntötök, hogy ő is bemegy veled a szülőszobára. És hidd el: hiába áll majd a fejedhez, vagy hiába beszélitek meg, hogy nem néz oda, hanem csak fogja a kezed, amint elkezdődik az egész, úgysem tudja majd elfordítani a fejét!

Olvasd el ezt is!
Újszülött bébijük segítségével kérte meg szerelme kezét egy férfi

6.) A babád nem fog abban a másodpercben felsírni, ahogy világra jött

Nem úgy van, mint a filmekben, ezt jegyezd meg! A kisbabáknak az első egy percet meg kell adni erre, és türelemmel várni - persze néha ez a perc egy óra hosszúságúnak tűnhet.

7.) A támogatóidnak is lehet, hogy támogatásra lesz szüksége

Vagyis valószínűleg nem te leszel az egyetlen, akit orvosi ellátásban részesítenek majd a kórházban. A férj, vagy a családtagok ilyenkor olyan felfokozott érzelmi állapotban vannak, hogy gyakran ájulnak el, vagy lesznek rosszul - mondjuk ez akkor a leggyakoribb, ha bent vannak a szülésnél, és végignézik azt.

Te tapasztaltad a fentiek közül valamelyiket?