Széles Adrienn őszintén mesélt foltjairól – ilyen egy vitiligotalálkozó

Kerekes Vivien, Vous.hu

Széles Adrienn nevét már jól ismertem, de egészen szombatig nem volt szerencsém találkozni vele. Tudjátok, ő az a magyar lány, aki teljes erőbedobással kampányol a vitiligósokért, hiszen ő is 26 éve ezzel él. De már nem utálja magát. Megtanulta, hogyan szeretheti a külsejét, ami csodálatos inspiráció mindenkinek – hiszen ez sokaknak még vitiligo nélkül sem sikerül.

Szombaton rendezték meg a Magyarországi Vitiligo Találkozót, ahonnan persze nem hiányozhatott a közösség lelki vezetője, Széles Adrienn sem, akiről már nálunk is olvashattatok. Eddig csak képekről ismertem őt, de most már biztosan kijelenthetem: a való életben is ugyanolyan kedves, életvidám, mint amilyennek az interjúk alapján tűnt. És nagyon őszinte! A találkozót ugyanis ő nyitotta meg, és tabuk nélkül mesélt arról, hogyan hatott a vitiligo az életére.
Adrienn sosem titkolta, hogy hosszú évekig ki nem állhatta a foltjait. 23 év telt el kezelésekkel, sok-sok terápiával, és mindent megadott volna, hogy búcsút inthessen a pigmenthiányos bőrnek. Ma már nem. Ma már szereti önmagát. Persze mindenkiben felmerül a kérdés, vajon mi volt képes megváltoztatni a korábbi véleményét. Egy külső szemlélő rögtön láthatja, hogy milyen csodálatosan néz ki, foltok ide vagy oda. De mindenki sokkal kritikusabb, ha saját magáról van szó.

És hogyan sikerült végül elfogadnia magát? A VÁLASZÉRT KATTINTSATOK IDE!