Ez a legrosszabb tanács, amit az esküvőszervezés során kaphatsz - Ne fogadd meg!

pinterest.com
Joy.hu

Ha neked is jövőre lesz az esküvőd, akkor már biztosan elkezdted a tervezgetést. Azonban fontos, hogy szelektálj a tanácsok és tippek között!

Sok a kéretlen tanács, és persze sok a hasznos ötlet is ilyenkor, ez kétségtelen. Mindenki szeretne valamit hozzáfűzni a témához, mindenki segítene valamiben - mindez persze nagyon kedves, de valljuk be: néha már neked is kicsit sok(k)!

Amy Nichols profi esküvőszervező szerint fontos, hogy szelektálj a tanácsok között, és amit nem érzel magadénak, azt semmiképp se fogadd meg! A szakember azt is hozzátette: számtalan szörnyű esküvői tanácsot hallott már pályája során, ezek közül pedig az egyik legrosszabb a következő volt:

"Hívd oda a vendégeket jóval a ceremónia kezdési időpontja előtt - inkább mondj nekik egy nem valós időpontot, így senki sem fog elkésni!"

És hogy ez miért rossz ötlet? Nos Amy szerint azért, mert így mindenki össze lesz zavarodva, hogy miért nem kezdődik már a "nagy esemény". A hosszú várakozási idő nagyon idegesítő tud lenni, ez az egyik olyan pont, amit nem tolerálnak jól a vendégek a szakértő tapasztalatai szerint. Arról nem is beszélve, hogy az egész nap menetrendje könnyedén felborulhat egy ilyen baki miatt, és hidd el: az is ki fog derülni, hogy szándékosan adtad meg a korai időpontot.

Ha az esküvődről van szó, akkor akinek ez fontos, az úgyis időben odaér majd! A meghívóra ilyenkor maximum annyit illik írni: "Ajánlott érkezés: 10-15 perccel a kezdési időpont előtt!" És még egy tanács: ha egy profi szervezővel dolgozol együtt, akkor nincs is szükséged ily'módon "manipulálni" a meghívót és ezáltal a vendégeket, hiszen a szakember pontosan tudni fogja, hogy mennyi időbe telik pl. mindenki leültetése, illetve az egyéb előkészületek.

Olvasd el ezt is!
A 10 legnépszerűbb Instagram-oldal, amit minden menyasszonynak követnie kell

Egyetértesz a szakértővel?