10 házi tipp a száraz kezekre

Europress
Kata

Ezekkel próbálkozz a kozmetikumok mellett!

A kezünk könnyen kiszárad a hideg időben, így ilyenkor még alaposabb ápolást igényel. Van pár házi praktika is, melyeket ilyenkor bevethetsz, összegyűjtöttük a leghatékonyabbakat!

1. Shea vaj

Mielőtt lefekszel aludni, éjszakára jól kend be a kezeidet shea vajjal. Ez a fantasztikus anyag nagyon jól kezeli a kiszáradást, és így hatása másnapra is megmarad.

2. Mandulaolajos masszázs

Szintén lefekvés előtt érdemes mandulaolajjal alaposan átmasszírozni a kezeidet, hogy reggelre puhák legyenek. Ez az anyag gazdag E-vitaminban, ami segít a bőr megújulásában.

3. Olívaolaj

Olívaolajjal a különösen száraz területeket érdemes kezelni. Egy keveset masszírozz az érzékeny bőrbe, majd hagyd rajta olyan egy órán keresztül, hogy teljesen felszívódjon. Ha éjszakára is rajta hagyod az olajat, még jobb eredményt érhetsz el.

4. Ricinusos bőrradír

A száraz kézbőr egyik leggyakoribb okozója az, hogy sok elhalt hámsejt gyűlik össze a felszínen, ami csak fokozza az érdes érzetet. Hogy megszabadulj tőlük, keverj össze ricinusolajat cukorral, és masszírozd a kezed ezzel a keverékkel addig, míg a cukor teljesen el nem olvad. Utána mosd le bő vízzel és már kézkrémezhetsz is.