Ezeket edd, ha erős körmöket és gyönyörű hajat szeretnél!

Europress
Kata

Összegyűjtöttük a legfontosabb tápanyagokat.

A körmök és a haj erősségének, szépségének is az a titka, hogy már a táplálkozásodra odafigyelsz. Rengeteg olyan étel van ugyanis, melyek összetevői jó hatással vannak rájuk, így nem szabad nélkülözni őket. Összeszedtük, milyen tápanyagokból fogyassz minél többet!

Tejsavó fehérje

A hajnak kellő fehérjére van szüksége ahhoz, hogy elég keratint tudjon termelni. Enélkül nem lesz elég erős és hiányban stagnáló, majd romló állapotba is kerülhet. Ha egy kanál tejsavó fehérjét adsz a reggeli smoothie-hoz, már sokat tettél hajad egészségéért, ez ugyanis tudja pótolni a hiányt.

Vörös hús

Egy ízes steak teli van hasznos fehérjékkel, melyekre a hajadnak és a bőrödnek is szüksége van ahhoz, hogy erős maradjon. Ugyanakkor vasat is tudsz vele bevinni a szervezetedbe, ami a haj elvékonyodását előzi meg.

Áfonya

Az áfonyában van a gyümölcsök között az egyik legtöbb antioxidáns, ezért fontos, hogy minél többet fogyassz belőle. Az antioxidánsok a haj és a köröm sejtjeinek szerkezetét is védik, és a gyulladásokat is csökkentik.

Mandula

A mandula teli van magnéziummal, ami a stresszt tudja csökkenteni. Ez pedig ugye hatással van a hajhullásra is, hiszen kevesebb stressz, kevesebb hajveszteséghez vezet. A körmödön megjelenő csíkok és repedezettség pedig a magnéziumhiány jele lehet, szóval ha ezt tapasztalod, pótold a kellő mennyiséget.