Ha Kardashian-bőrre vágysz, tanuld meg ezt az alapozó használati technikát!

Léderer Fruzsina

Remek alapozási technikára bukkantunk.

Még kontúrozásra sem lesz feltétlenül szükséged, ha követed ezt a menő Koreából származó alapozási menetet. Egyetlen dologra kell csupán figyelned, ez pedig az, hogy egyes területekre milyen vastagon viszed fel a krém állagú alapozót.

A technika alapja annak meghatározása, hogy melyek az arc "kemény" és melyek a "puha" részei. A homlok hajas fejbőr felőli része, a két szemöldök között, az állkapocs mentén és az orr mellett kemény részekről beszélhetünk, közepesnek számít a homlok tetejétől kb 2 centivel lejjebb elhelyezkedő terület, az orca orrhoz közeleb eső része és az állakapocs csonttól kissé beljebb eső rész. A puha részek az orca közepe és a homlok közepe.

forrás: Pinterest

Ahol az ábrán hármas számot látsz, oda csak egészen icipici mennyiségű alapozó szükséges, ahol kettest, ott közepes fedés kell, ahol pedig egyest, oda mehet rendesen a krémből.

Ahogy az ábrán látszik, Az alapozót ecsettel dolgozd el, és körkörös helyett söprő mozdulatokat alkalmazz! A hármassal jelölt területeken a nagyon kevés alapozót még szivaccsal is dolgozd el.

Ettől a technikától egységes lesz a bőröd, és az arcodnak azokat a részeit emeled ki, amelyektől előnyös, ragyogó és "csontosított" lesz, azaz még néhány kilót is lecsalhatsz.

Olvasd el ezt is!
7 szuper tipp a rendezett sminkrészleghez

Olyan csodás lesz a bőröd ettől a könnyen alkalmazható technikától, mintha az Instagram legjobb filterét tették volna rád.

Próbáld ki!