Ezek a legjobb és legrémesebb cipők a virgácsoknak

Lakatos Márk

Mit tippeltek, lesznek meglepetések? Majd mindjárt kiderül! Lehet, hogy a cipő, amire úgy gondoltatok, hogy Álom luxuskivitelben a lábaknak, igazából inkább Karácsonyi lidércnyomás…

Kezdjük a magassarkú cipőkkel!

Manolo Blahnik azt mondta, az 5 centi az álomhatár: "Könnyű benne járni, és mégis szép mozgást ad a testnek. A többi cipő csak karikatúra. Csinosan mutatnak a képeken, de nem lehet bennük mozogni.”

Tekintsük hát ezt a választóvonalnak! ;) Talán nem lepődik meg senki, ha azt mondom, ezt a magasságot túlszárnyalva ingatag talajon mozgunk – egy tízes skálán 9,5-esre értékelik a szakemberek a károsságát. Ez biztos rémesen hangzik sok hölgynek! A jó hír, hogy ha csak 2-3 órát tipegsz bennük, és utána jól megdolgoztatod a lábfejed, kicsit javíthatsz a hatásán (például rajzold le az ABC-t a levegőben). És ez alatt vajon mi a helyzet? Hát, nem sokkal jobb, egyezzünk ki 6 pontban – bár sokat számít, milyen ívben fut, mennyi időt töltesz benne, és mennyire stabil a sarka. Szóval semmiképp nem túl jó, de még mindig jobb, mint Lady Gaga McQueen cipőin egyensúlyozni. ;)

Balerinák, ti csodásak!

Audrey Hepburn, Amy Winehouse és még rengeteg híres hölgy imádta a balerinákat. Kinézetre 10 pont! De tudjátok, a lábdoktorok hány pontot adnak a károsságára? Majdnem ugyanennyit: 9 pontot. Bizony. Nem tesz jót, hogy nem tompítják a lépések erejét, és a gerincet sem támogatják. Mit tehettek ellene? Egy kis sarok nagyon elegáns lehet, Körte alkatú hölgyeknek pedig még alakformáló hatású is – ilyesmi, mint ez. Szóval nem biztos, hogy rögtön le kell mondani róluk! ;)

Hasábsarkú cipők

Masszív kis oszlopok a lábnak! Sokszor szoktam javasolni azoknak, akiknek esetleg erősebb a vádlija. Főleg pánt nélküli verzióban, de ha a bőrszíntől nem nagyon üt el, akár még pántos is lehet, és így tartja a bokát. Szerintem kényelmesebbek, mint egy tűsarkú, de mit mondanak a szakértők? Itt is az 5 centinél magasabbra mondják, hogy inkább az ördögtől való, mint egy hölgytől, akit homlokon csókoltak… Egyezzünk ki egy 7 pontban, ha azt nézzük, mennyire nem kedves a lábnak. 5 centi alatt viszont már csak 4 pontra értékelik, szóval lényegében igazam van, nem olyan rossz az, csak ne töltsétek ebben az egész napot! ;)

Éktalpú cipők

Akármennyire is utálják a pasik (van, akit a párja lebeszélt róla?!), a lábnak mégis ez az egyik legjobb fazon. Találtok belőle szexi nyári szandálos verziókat és télies darabokat, amit a dandy fazonnal ötvöztek. Az alacsony hölgyeknek ad egy kis magabiztosságot, kényelmes, és a doktor bácsik is azt mondják, 3 pontot érdemelnek csak, ha a negatív hatásokat nézzük. Nyilván itt is számít, hogy milyen magasra nyúlik a talp íve, de egy ilyen enyhe vonal, mint a képen, szerintem egész nap bírható!

Az edzőcipők

Mit gondoltok, hol végeznek a listán? Igen, igen. Ezek nyertek, nyilvánvalóan. 1 pontot kaptak a lábak és a helyes tartás legjobb ismerőitől! Rögzítik a bokát, a gerincet, tompítják a lépések erejét (főleg mikor a busz után futtok), és nem mellesleg, hála az égnek, végre nagyon menők is! Ki sejtette akár csak néhány éve, hogy egyszer tüllszoknyával fogják viselni a hölgyek az utcán, és ezen senki nem botránkozik meg? Már nem csak az idősödő turisták kiváltsága, de a párizsi sikk részese is. Szóval éljen a divat, éljenek a sportcipőőőőők! ;)

Ti adtok az ilyen kutatásokra? Nyilván nem dobjátok ki a hatalmas cipőgyűjteményeket, igaz? Én azt mondom, néha nap mindenképp kapjátok fel a magas sarkúkat, akár otthonra is, ha romantikus, gyertyafényes vacsorázáshoz támad kedvetek a párotokkal (és nem szaladgálnak az asztal körül gyerekek). Hódítsatok, Drágáim, de persze tegyétek ezt akár futócipőben, bakancsban, vagy dandy cipőben is! ;)