Új mozgalom: te tudod, hogy miért posztol mindenki olyan fotót, amin biztosítótűt visel a ruháján?

Joy.hu

Egyre többen osztanak meg ilyen fotókat - itt a magyarázata!

A változások korát éljük: a Brexit után Donald Trump elnökké választásával, közben pedig a menekültválság kérdésével, és ezen kívül is számos más nagy volumenű, a társadalmat érintő történéssel kellett szembenéznie, elfogadnia vagy éppen megoldást találnia a világ országainak az elmúlt néhány évben.

Az említett események sok-sok negativitást és gyűlölködést is szültek, azonban a britek mégis képesek voltak egy olyan megmozdulásra, ami az összefogást, a szeretetet és az elfogadást állítja középpontba. Ez pedig nem más, mint a #SafetyPin mozgalom, amelynek lényege, hogy aki a ruhájára tűz egy kis biztosítótűt, az azt üzeni az embertársainak: "Velem biztonságban vagy, tőlem nem kell félned!" Vagyis a kis tárgy a szolidaritás és az elfogadás szimbolumává vált, és egyre többen viselik szerte a világban. Egyébként az egészet kifejezetten a menekültek ellen irányuló gyűlölet-hadjárat miatt indították útjára Angliában, de azóta kinőtte magát, és jelentése is bővült.

A #SafetyPin hashtag-re rákeresve ezt te is láthatod Instagramon - ily' módon te is csatlakozhatsz és terjesztheted a mozgalom üzenetét a világban.

Olvasd el ezt is!
Brexit: Anglia kilép az EU-ból, a brit hírességek így reagáltak

Mi a véleményed a kezdeményezésről?