Brexit: Anglia kilép az EU-ból, a brit hírességek így reagáltak

Alberti Petra Bianka

Megtörtént a Brexit. A brit népszavazáson úgy határoztak, nem kérnek az Európai Unióból, ám a döntés korántsem aratott egyöntetű sikert. Íme az angol sztárok álláspontja a helyzetről!

53% igen, 47% nem lett a Brexit néven emlegetett EU-s népszavazás eredménye a briteknél, ez a meghatározó politikai esemény pedig sokak életére hatással lesz. Mint látható, nem akkora fölénnyel nyertek a kilépést pártolók, közel 30 millióan szavaztak, így jó sokan maradtak csalódottak az eredmény kihirdetése után.

Megmutatjuk, melyik brit hírességek voksoltak a maradásra a Brexit kérdésében:

David Beckham

"Szenvedélyesen szeretem a hazámat, és bármi is lesz a csütörtöki népszavazés eredménye, mindig is nagyszerűek leszünk (mint Great, a Great Britain-ben – a szerk.). Mindkét félnek joga van a véleményéhez, és minden esetben tiszteletben kell tartani azt. Életem legjobb éveit a fiatalkori csapatomban, a Manchester Unitednél töltöttem, fiatal britek csapatával nőttem fel, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt és a Neville testvérek. Hozzájuk jött a z idősebb brit játékosok sora, mint Gary Pallister, Steve Bruce és Paul Ince. Mostanra a csapat és annak tagjai már számtalan trófeát nyertek, de meg kell mondanom, hogy sokkal sikeresebb csapat voltunk egy dán kapus, Peter Schmeichel miatt, az ír Roy Keane vezetése miatt, és a francia Eric Cantona tehetsége miatt. Nekem is lehetőségem adatott Madridban, Párizsban és Milónóban élni és játszani csapattársakkal Európából és az egész világról. Ezek a remek európai városok és az ő szenvedélyes rajongói tárt karokkal fogadtak engem és a családomat, és lehetőséget adtak, hogy élvezhessük az ő egyedi és inspiráló kultúrájukat és megismerjük a remek embereiket. Egy mozgalmas és kapcsolatokkal teli világban élünk, ahol egyesülve vagyunk erősek. A gyerekeinknek, és az ő gyerekeiknek a jövőjéért a világ problémáit együtt és nem egyedül kell megoldanunk. Ezekért én a maradásra szavazok."

Olvasd el ezt is!
David Beckham könnyfakasztó üzenetet küldött feleségének

Victoria Beckham

"Reagálva a Leave EU kampányra, akik próbáltak 20 évvel ezelőtti idézeteket felhozni velem kapcsolatban arról hogy megtartjuk vagy elveszítjük a büszkeségünket, el kell mondanom, hogy azok a szavak egyáltalán nem erről a szavazásról szóltak, és nem szabadna ilyen tévesen felhasználni és kiforgatni őket. Hiszek az országomban, hiszek a gyerekeim jövőjében, ahol együtt erősebbek vagyunk, így a maradásra szavazok."

JK Rowling

Szörnyekről, főgonoszokról, és az EU népszavazásról címmel ír hosszabban a Harry Potter könyvek írónője:

"Nem gondolom, hogy az EU tökéletes. Minden emberi kapcsolatban, a barátságban, házasságban, családokban, munkahelyeken, egészen a politikai pártokig, államokig és uniókig, mindig lesznek viták és egyet nem értések. Mert emberek vagyunk. Mert nem vagyunk tökéletesek. De mégis miért fáradunk azzal hogy ezeket a közösségeket megépítjük és ápoljuk? Mert megvédenek és támogatnak, mert nagyobb és jobb célokat érhetünk el, mint egyedül. Büszkének kellene lennünk a folyamatos vágyunkra abban, hogy összetartsunk, jobb, biztonságosabb, boldogabb életet keresve, magunknak és még millióknak."

ITT olvasható teljes hosszában.

Olvasd el ezt is!
Végreee!!! J.K. Rowling új Harry Potter sztorit ír

Emilia Clarke

A Sárkányok anyja egy egyszerű IN képpel tudatta álláspontját.

Daniel Craig

"Becks, Barnes, Bear Grylls, Bobby George és most már Bond is…"

- írta a képhez, még egy pólót is csináltatott.

IdriS Elba

"A szüleim bevándoroltak az EU-ba, keményen dolgoztak, és egységesen alkottak..ENGEM. Én a maradásra szavazok."

Cara Delevingne

A modell is egy képpel tudatta, hogy hova is húz a szíve:

Paloma Faith

"2012-ben az EU-t Nobel-díjjal tüntették ki a béke megóvásáért és az emberi jogok védelméért."

Sir Elton John

"Hidakat építsünk, ne falakat."

Daisy Ridley

Az új Star Wars színésznője így buzdította szavazásra az embereket.

Ez csak néhány a sok maradni vágyó híresség közül, akiket a Brexit csalódással tölt el most...


Együttérzésünk mindazoknak, akik nem azt kapták, amit reméltek ettől a népszavazástól!